Πριγκίπισσα Άννα - Πρίγκιπας Edward | Οι νέοι ρόλοι τους που θα επηρεάσουν τα καθήκοντα των πριγκίπων Harry και Andrew

Η απόφαση του βασιλιά Καρόλου σχετικά με τους νέους ρόλους που έλαβαν τα αδέρφια του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Νέα καθήκοντα πρόκειται να αναλάβουν σύντομα η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Edward, τα δύο μικρότερα αδέρφια του βασιλιά Καρόλου, ύστερα από την απόφασή του να τους εντάξει στο Συμβούλιο "Counsellors of State", που μέχρι πρόσφατα περιελάμβανε πέντε μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά την σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο.

Ειδικότερα, τα συγκεκριμένα μέλη αντικαθιστούν τον βασιλιά όσο αυτός βρίσκεται εκτός χώρας ή δεν δύναται να παραστεί σε επίσημες εκδηλώσεις. Μέχρι τώρα, ως σύμβουλοι του βασιλιά και με βάση τη σειρά διαδοχής ήταν οι : Καμίλα, ο πρίγκιπας William, ο πρίγκιπας Harry, ο πρίγκιπας Andrew και η πριγκίπισσα Βεατρίκη. 

Ωστόσο, από τη στιγμή που σε λίγο καιρό ο βασιλιάς Κάρολος με τη σύζυγό του αλλά και ο πρίγκιπας William θα βρίσκονται σε ταξίδια, θα ήταν κάπως παράξενο να αναλάβουν να αντικαταστήσουν τον μονάρχη οι πρίγκιπες Harry και Andrew, που πλέον δεν θεωρούνται εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το ίδιο ισχύει και για την πριγκίπισσα Βεατρίκη. 

Έτσι ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να αυξήσει τις θέσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας που μπορούν να τον αντικαταστήσουν, με τη λογική ότι τα αδέρφια του, Άννα και Edward, αποτελούν εργαζόμενα μέλη του στέμματος, σε αντίθεση με τον μικρότερο γιο του και τον αδερφό του. Μάλιστα, το αίτημά του έλαβε έγκριση από τη Βουλή των Λόρδων, προκειμένου να γίνει μία τροποποίηση στον βασιλικό νόμο. 

Πιο αναλυτικά, ο βασιλιάς Κάρολος σημείωσε πως η προσθήκη περισσότερων ανθρώπων σε αυτό τον ρόλο, θα σιγουρέψει την συνεχόμενη αποτελεσματικότητα των δημόσιων εργασιών όταν ο ίδιος δεν δύναται να δώσει το παρών σε επίσημες τελετές και εκδηλώσεις, όπως το να λείπει σε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. 

Διαβάστε Επίσης