Η "άγνωστη" συμφωνία μεταξύ του Καρόλου και της βασίλισσας Ελισάβετ σχετικά με το μέλλον της Καμίλα

Οι παρασκηνιακές συζητήσεις και το αντάλλαγμα που είχε ζητήσει ο νέος μονάρχης από τη μητέρα του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αναμφίβολα, πολύς κόσμος έπεσε από τα σύννεφα όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε ξαφνικά τον περασμένο Φεβρουάριο πως ήταν μεγάλη της επιθυμία η Καμίλα να λάβει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου όταν ο γιος της θα αναλάμβανε τον βρετανικό θρόνο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον συγγραφέα Christopher Andersen, η απόφαση αυτή δεν ήταν απόλυτα της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Πιο αναλυτικά, ο βασιλικός συγγραφέας αποκάλυψε πως μεταξύ μητέρας και γιου έγινε μία συμφωνία σχετικά με τον τίτλο της Καμίλα που αφορούσε και τον πρίγκιπα Andrew. Ο τότε πρίγκιπας Κάρολος είχε μόλις μάθει πως η βασίλισσα Ελισάβετ θα αναλάμβανε να πληρώσει την αποζημίωση του Andrew στην γυναίκα που τον είχε μηνύσει για σεξουαλική κακοποίηση, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν σε δική. Και ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος θα μπορούσε να εναντιωθεί στην απόφαση, δεδομένου ότι τα λεφτά αυτά θα προέρχονταν από την περιουσία που θα λάμβανε όταν θα γινόταν βασιλιάς, ο ίδιος προτίμησε να σιωπήσει.

Όμως, σε αντάλλαγμα ζήτησε από τη μητέρα του να αλλάξει την απόφασή της για τον τίτλο της Καμίλα. "Σε μία κάπως άτυπη, σιωπηρή συμφωνία, ήταν μία ανταλλαγή. Και εκείνη η ανακοίνωση έγινε ξαφνικά, θα θυμάστε. Ήταν κάτι που ξάφνιασε τους πάντες. Η βασίλισσα ήταν τόσο εναντίον στο να γίνει βασίλισσα η Καμίλα για δεκαετίες και δεκαετίες, που ήταν αλλαγή 180 μοιρών και νομίζω πως σόκαρε τον κόσμο", υποστήριξε ο Andersen. 

Φυσικά, το Παλάτι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του συγγραφέα, δηλώνοντας πως ήταν αβάσιμοι και εντελώς ψεύτικοι. Ωστόσο, όλοι θυμούνται ότι όταν η βασίλισσα Ελισάβετ δέχθηκε τον γάμο του γιου της με την Καμίλα, είχε ανακοινωθεί πως η νέα σύζυγος του διαδόχου θα έπαιρνε τον τίτλο της πριγκιπικής συζύγου όταν εκείνος θα γινόταν βασιλιάς. Μάλιστα, το 2020 εκπρόσωποι του ζευγαριού είχαν δηλώσει πως η τότε δούκισσα της Κορνουάλης σκόπευε να κρατήσει τον τίτλο της πριγκιπικής συζύγου όταν ο Κάρολος θα αναλάμβανε τον βρετανικό θρόνο. Κάτι που ύστερα από 17 χρόνια άλλαξε. 

Διαβάστε Επίσης