Τα ποτά, τα πονηρά αστεία και η φιλία της με τον μπάτλερ της | Η άγνωστη πλευρά της βασιλομήτωρος Ελισάβετ

Η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ έπινε τουλάχιστον τρία ποτά την ημέρα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασιλομήτωρ Ελισάβετ υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η σύζυγος του βασιλιά Γεωργίου και μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ είχε πεθάνει σε ηλικία 101 ετών και είχε καταφέρει μέσα από τον ευχάριστο χαρακτήρα της, το χαμόγελό της και την καλή της διάθεση να κερδίσει τους Βρετανούς πολίτες.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Gareth Russell και συγγραφέα του βιβλίου 'Do Let's Have Another Drink! The Dry Wit and Fizzy Life of Queen Elizabeth the Queen Mother' μίλησε πρόσφατα για την άγνωστη πλευρά της βασιλομήτωρ που εκτός από την αγάπη της για τα ποτά, συνήθιζε να κάνει αστεία και παρέα με τον ομοφυλόφιλο μπάτλερ της. "Υπήρχε ένα θεατρικό και νόστιμο στοιχείο στον χαρακτήρα της βασιλομήτωρ” είπε εξηγώντας ότι "πάντα της άρεσε να δίνει παράσταση. Υπήρχε μια πονηράδα στον τρόπο που ζούσε στη ζωή της”.

"Ήταν κάποια που μπορούσε να διαχειριστεί το ποτό πολύ καλά. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν κάποιες ιστορίες για εκείνη να μην περπατάει σταθερά και να μπερδεύει τα λόγια της ενώ άλλοι άνθρωποι γύρω της προσπαθούσαν να συμβαδίσουν με εκείνη”, λέει ο συγγραφέας εξηγώντας πως "σε μια τυπική μέρα, εάν δεν είχε βασιλικές υποχρεώσεις, θα έπινε τουλάχιστον τρία διαφορετικά ποτά. Ένα κοκτέιλ πριν το brunch, ένα ποτό στο μεσημεριανό και φυσικά κάτι κατά τη διάρκεια του δείπνου”.

Τα ποτά της συνήθως σερβίροντας από τον πιστό βοηθό της, τον William Tallon, που είχε το παρατσούκλι 'Backstairs Billy'. O Tallon εργαζόταν για το Παλάτι από το 1960 έως τον θάνατο της βασιλομήτωρ το 2002. Είχε μιλήσει ανοιχτά για το γεγονός ότι ήταν ομοφυλόφιλος ενώ ο σύντροφός του επί 30 χρόνια ήταν ο πορτιέρης του Buckingham Palace, Reginald Wilcock. O συγγραφέας, μάλιστα, περιγράφει μια στιγμή που η βασιλομήτωρ τους είχε πιάσει πάνω σε ένα ερωτικό καβγαδάκι και τους διέκοψε για να τους πει "θα μπορούσε κάποια από εσάς τις βασίλισσες να βάλετε ένα ποτό σε αυτή τη βασίλισσα;”, σε μια εποχή που η ομοφυλοφιλία ήταν ακόμα παράνομη στη Μεγάλη Βρετανία. Η βασιλιομήτωρ είχε έντονη αίσθηση του χιούμορ και όπως λέει ο Russell "της άρεσε όταν ο Billy έκανε μιμήσεις ανθρώπων και υπερασπιζόταν πολύ τους γκέι εκείνη την εποχή”.


 

Διαβάστε Επίσης