"Η τέχνη παίζει ένα ρόλο" | H Carey Mulligan μιλάει για τις ταινίες που βάζουν στο επίκεντρο το "γυναικείο θάρρος"

Η ηθοποιός εξηγεί ποιος είναι ο ρόλος της τέχνης σε μια κοινωνία ισότητας "όπου οι γυναίκες δεν ζουν με φόβο".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Carey Mulligan υποδύεται στις δύο τελευταίες της ταινίες γυναίκες που επιδεικνύουν "γυναικείο θάρρος” και επιτρέπουν στον θεατή να αναλογιστεί ζητήματα που όχι μόνο είναι επίκαιρα αλλά χρειάζεται να γίνουν μέρος μιας συζήτησης για τα θέματα ισότητας.

Η 37χρονη ηθοποιός μίλησε σε συνέντευξή της σε podcast για τον ρόλο της στην ταινία 'She Said' που υποδύεται μια ρεπόρτερ που ξεσκέπασε το σκάνδαλο Weinstein, εξηγώντας πως "αυτό που κάνει η ταινία τόσο έξυπνα – ξέρετε είχαν γραφτεί τόσα για τον Harvey Weinstein- είναι ότι δείχνει ότι όλοι είχαν εστιάσει στο ποιος θα είναι ο αντίκτυπος αυτού του άρθρου. Αυτό που δεν εκτίμησα ήταν ότι δεν συζητήθηκε ποιες ήταν οι γυναίκες που το έκαναν πραγματικότητα. Γιατί οι ρεπόρτερ κυνηγούσαν αυτή την ιστορία για χρόνια. Πολλοί ικανοί και ταλαντούχοι δημοσιογράφοι είχαν προσπαθήσει. Και τελικά η Megan Twohoney και η Jody Kantor το έκαναν”.

Όπως είπε "η Ashley Judd, η Zelda Perkins, η Laura Madden αυτές οι θαρραλέες γυναίκες βγήκαν μπροστά και τα έβαλαν όλα σε μια σειρά. Και νιώθω ότι η ταινία είναι μια στιγμή για να τις ευχαριστήσουμε. Για το κουράγιο. Η ταινία είναι για το γυναικείο θάρρος και βάζει στο επίκεντρο τον ηρωισμό τους”.

Όσο για τον ρόλο της στο 'Promising Young Women' για μια γυναίκα- θύμα σεξουαλικής επίθεσης που ψάχνει δικαίωση που χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ στην ηθοποιό, η Mulligan είπε πως "είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ως γυναίκες από την ημέρα που γεννιόμαστε, από τότε που ήμαστε μικρά κορίτσια και έφηβες” είπε προσθέτοντας πως "μεγαλώνουμε σε μια κοινωνία που σου μαθαίνουν να είσαι σε άμυνα απέναντι σε όσα μπορεί να συμβούν. Είναι σημαντικό να βγει αυτό προς τα έξω. Αυτή είναι η πραγματικότητα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο”.

Η σταρ είπε πως "αυτή ήταν η πραγματικότητα για τις μαμάδες μας και τις γιαγιάδες μας. Κι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να συνεχιστεί”. Όπως τόνισε "πρέπει να μπορούμε να μεγαλώσουμε κορίτσια σε μια κοινωνία ισότητας όπου οι γυναίκες δεν ζουν με τον φόβο”.

Όσο για τις ταινίες που παρουσιάζουν τόσο σημαντικά ζητήματα, είπε πως "η τέχνη παίζει ένα ρόλο. Δεν είμαστε ακτιβιστές ή κάτι τέτοιο. Υπάρχουν απίστευτοι άνθρωποι που αφιερώνουν τις ζωές τους σε αυτό. Αλλά νομίζω πως ως αφηγητές παίζουμε ένα ρόλο βάζοντας αυτές τις ιδέες στα σαλόνια του κόσμου ή στα ραντεβού τους δημιουργώντας αφορμές για συζητήσεις”.

Διαβάστε Επίσης