Η Paulina Porizkova δεν καταλαβαίνει την εμμονή με τη νεότητα και απαριθμεί τα πλεονεκτήματα του να μεγαλώνεις

Η διάσημη σταρ εξήγησε πώς η "γήρανσή" της τη βοήθησε να αγαπήσει το σώμα της περισσότερο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Paulina Porizkova μπορεί να ήταν αρκετά διάσημη στα 90s χάρη στην καριέρα της στο μόντελινγκ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια νιώθει πως η διασημότητά της κάνει καλό στον κόσμο. Ειδικότερα, η 57χρονη καλλονή έχει προσπαθήσει να αλλάξει τη νοοτροπία του κόσμου για τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, αναρτώντας στα social media της εμψυχωτικά μηνύματα, αλλά και μέσω του νέου της βιβλίου. Η ίδια νιώθει ευγνώμων για την αγάπη που έχει λάβει, μαθαίνοντας παράλληλα μέσα στα χρόνια να αγαπάει τον εαυτό της όπως είναι. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, αναφέρθηκε στην εμμονή των γυναικών με τη νεότητα και τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν στο να μεγαλώνεις. "Από τη θέση μιας μεγαλύτερης γυναίκας, κοιτάω τον εαυτό μου νέο και αναρωτιέμαι τι υπήρχε εκεί για να γιορτάσεις. Δεν είχα τη μισή εξυπνάδα μου, τη μισή κατανόηση, δεν είχα υπομονή και χαρακτήρα. Πραγματικά, όταν λένε πως ήμουν στα καλύτερά μου χρόνια, το μόνο που για μένα ήταν καλύτερο ήταν ότι το πρόσωπό μου δεν είχε ρυτίδες, ούτε το σώμα μου, πως ήμουν ένας λείος καμβάς", εξήγησε. 

Αντίθετα, βλέπει περισσότερα θετικά στη θέση που βρίσκεται σήμερα. "Όλα τα καλά πράγματα έρχονται όσο μεγαλώνεις. Έτσι, γιατί να γιορτάζεις τη νιότη στο σημείο που το κάνουμε; Ακόμα ψάχνω αυτή την απάντηση. Γιατί λατρεύουμε τη νιότη; Γιατί οι γυναίκες της ηλικίας μου θέλουν να μοιάζουν 20 χρόνια νεότερες", αναρωτιέται. 

Η ίδια εξήγησε πως όταν ήταν νεότερη, ένιωθε πως ήταν το πιο ενδιαφέρον άτομο στο δωμάτιο. "Χάρη στη διασημότητα και το πώς μοιάζω, ο κόσμος θα με άφηνε να κάνω το οτιδήποτε. Υπάρχει ντροπή στο να μεγαλώνεις, έτσι όταν ανεβάζεις μια φωτογραφία σου, δείχνοντας την ηλικία σου, νιώθεις ήδη ντροπιασμένη", σημειώνει. Και η ίδια η Porozkova αρκετές φορές έχει δεχθεί age shaming, παρά το στάτους της και το γεγονός πως είναι μοντέλο.

"Έχω φτάσει σε ένα σημείο τουλάχιστον εσωτερικής αυτό-αποδοχής, δεν ξέρω για την εξωτερική γιατί αλλάζει συνεχώς. Όμως, για την εσωτερική, έχω αποδεχθεί πως είμαι ένα άτομο που είναι αγχώδες, είμαι ένα άτομο που καταβάλλεται από κατάθλιψη, είμαι κάποια που μπορεί να γίνει πολύ ευγενική και συμπονετική αλλά και επικριτική και σκύλα. Έχω αποδεχθεί πως είμαι όλα αυτά τα πράγματα και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να έχω καλύτερη σχέση με το σώμα μου. Ξέρω ποια είμαι και σκέφτομαι πως ουάου, το σώμα μου με έχει φέρει μέχρι εδώ και ακόμα λειτουργεί. Αν δεν είχα αρθρίτιδα, το σώμα μου θα ήταν τέλειο και είμαι ευγνώμων γι'αυτό", είπε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε Επίσης