Βασίλισσα Ελισάβετ | Ίσως δεν πέθανε από γηρατειά αλλά από καρκίνο

Νέο βιβλίο ισχυρίζεται ότι υπέφερε μυστικά από την ασθένεια τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ ίσως δεν έφυγε από γηρατειά αλλά από καρκίνο, όπως ισχυρίζεται ένα νέο βιβλίο για τη ζωή της Βρετανίδας μονάρχη.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Gyles Brandreth που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο ‘Elizabeth: An Intimate Portrait’, η βασίλισσα είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μυελού των οστών και υπέφερε τα τελευταία χρόνια από πόνους στα κόκκαλα.

"Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε κάτι σαν μυέλωμα- καρκίνο του μυελού των οστών- που εξηγεί το γεγονός ότι κουραζόταν, είχε χάσει βάρος και είχε δυσκολία να μετακινηθεί, αναφέρει ο συγγραφέας στο βιβλίο.

"Το πιο κοινό σύμπτωμα του μυελώματος είναι ο πόνος στα κόκκαλα, ειδικά στη μέση και στη λεκάνη, ενώ το πολλαπλό μυέλωμα είναι μια ασθένεια που επηρεάζει τιυς ηλικιωμένους" έγραψε ο Brandreth που υπήρξε και βουλευτής στο Βρετανικό κοινοβούλιο. "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, αλλά η θεραπεία μαζί με τα φάρμακα βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και την αδυναμία των οστών, μειώνοντας τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και επεκτείνοντας το προσδόκιμο ζωής κατά δύο ή τρία χρόνια", ανέφερε.

Διαβάστε Επίσης