Πώς θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ

Η περίοδος των Χριστουγέννων θα είναι αναμφίβολα συναισθηματική για τους Βρετανούς royals.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Για πρώτη φορά ύστερα από 70 χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα διαβάσει το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς τον βρετανικό λαό εκ μέρους της βασιλικής οικογένειας. Τη σκυτάλη πήρε ο γιος της, Κάρολος, ο οποίος μετά τον θάνατό της, που συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο, τη διαδέχθηκε στον θρόνο. Για πρώτη φορά, λοιπόν, ο νέος μονάρχης θα εκφωνήσει τον χριστουγεννιάτικο λόγο την ημέρα των Χριστουγέννων, με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας να περνά τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ειδικού σε θέματα που αφορούν τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, Emily Nash, η γιορτή αυτή θα είναι αρκετά συναισθηματική για όλα τα μέλη. Όπως ήταν η παράδοση όλα αυτά τα χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ συνήθιζε να ταξιδεύει στην κατοικία της στο Sandringham, όπου ήταν καλεσμένα όλα τα μέλη της οικογένειας για να περάσουν όλοι μαζί τις γιορτές. Ύστερα από την επιβεβαίωση του Παλατιού, ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να συνεχίσει την παράδοση, ταξιδεύοντας στο Norfolk προκειμένου να μείνουν για λίγες ημέρες με τη σύζυγό του, Καμίλα, στην κατοικία Sandringham. Ομοίως, ο πρίγκιπας Willilam και η Kate Middleton πρόκειται να περάσουν τις γιορτινές ημέρες στο δεύτερο σπίτι τους, το Anmer Hall. 

"Θα είναι μία οδυνηρή γιορτή των Χριστουγέννων για τον βασιλιά και την οικογένειά του, ως η πρώτη χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ ανάμεσά τους. Όμως, είναι επίσης μια ευκαιρία για εκείνους να συναντηθούν και να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους και να συνεχίσουν τις οικογενειακές παραδόσεις στο μέρος που αγαπούσε πολύ", εξήγησε η Nash. Από την άλλη, η ίδια αναγνωρίζει την ιστορική σημασία του μηνύματος που θα εκφωνήσει για πρώτη φορά ο βασιλιάς Κάρολος, το οποίο θα μαγνητοσκοπήσει στις 15 Δεκεμβρίου. 

Παράλληλα, η Nash σημείωσε πως "πιστεύω πως η βασιλική οικογένεια θα θέλει να τιμήσει όλες τις παραδόσεις που συνδέονται με τα Χριστούγεννα στο Sandringham - ανταλλάσσοντας δώρα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και πηγαίνοντας στον ναό της Μαρίας Μαγδαληνής για τη λειτουργία της ημέρας των Χριστουγέννων. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα είναι μία συναισθηματική στιγμή για εκείνους χωρίς την αρχηγό της οικογένειας."

Διαβάστε Επίσης