Παλάτι του Buckingham | Το ρατσιστικό σχόλιο που αναστάτωσε την βασιλική οικογένεια

Το Buckingham Palace απολογήθηκε για ένα περιστατικό στη δεξίωση της βασίλισσας Καμίλα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Lady Susan Hussey, πρώην βοηθός της Καμίλα Πάρκερ και νονά του πρίγκιπα William δημιούργησε αναστάτωση κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο Παλάτι του Buckingham που διοργάνωσε η queen consort στα πλαίσια της καμπάνιας κατά της έμφυλης βίας.

Όπως αποκάλυψε η Ngozi Fulani, η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sistah Space, σε συζήτηση που είχε με την 83χρονη ειπώθηκε ένα ρατσιστικό σχόλιο: "Ανάμεικτα συναισθήματα για τη χθεσινή επίσκεψή μου στο Buckingham Palace, δέκα λεπτά μετά την άφιξή μου, ένα μέλος του προσωπικού, η Lady SH, με πλησίασε, κούνησε τα μαλλιά μου για να δει το ταμπελάκι με το όνομά μου και έγινε η παρακάτω συζήτηση. Η υπόλοιπη βραδιά είναι θολή”, έγραψε στο Twitter παραθέτοντας τον διάλογο που είχε με την Hussey.

Η Lady την ρωτούσε διαρκώς και με επιθετικό τρόπο για την καταγωγή της, αρνούμενη να δεχτεί ότι είναι Βρετανίδα εξαιτίας του χρώματος της επιδερμίδας της. "Όχι από που είστε στα αλήθεια, από που προέρχονται οι άνθρωποι σου” της είπε ενώ στη συνέχεια τη ρώτησε ευθέως "από ποιο μέρος της Αφρικής είσαι;”.

"Ήταν τόσο σοκαριστικό για μένα και τις άλλες δύο γυναίκες που ήταν εκεί που μείναμε προσωρινά σιωπηλές. Απλά στάθηκα στην άκρη του δωματίου, χαμογελούσα και μιλούσα με όποιον μου μιλούσε για λίγο μέχρι να μπορέσω να φύγω”, έγραψε.

Μετά το tweet της Ngozi, το Παλάτι του Buckingham σε ανακοίνωσή του απολογήθηκε για το περιστατικό: "Έχουμε ερευνήσει το περιστατικό με πολύ σοβαρότητα και αμεσότητα για να καθορίσουμε τις λεπτομέρειες. Σε αυτή την περίπτωση, ανεπίτρεπτα σχόλια έγιναν. Επικοινωνήσαμε με την Ngozi Fulani για το ζήτημα και την καλέσαμε να συζητήσουμε για την εμπειρία της κατ' ιδίαν αν το επιθυμεί”.

Διαβάστε Επίσης