Πρίγκιπας Αλβέρτος | Η φωτογραφία από την επίσκεψή του στην Αθήνα

Το γκαλά στο οποίο παραβρέθηκε κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό επισκέφτηκε την Αθήνα για δύο μέρες, την Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, ως τιμώμενος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής στο Gala Dinner του 6ου ‘Sustainability Summit for South-east Europe and the Mediterranean” που διοργάνωσε ο Economist και έλαβε χώρα στο Divani Apollon Palace & Thalasso, στην Αθήνα.

Κατά την ομιλία του, με επίκεντρο το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ αναφέρθηκε, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Προξενείου του Μονακό στην Αθήνα, "στις δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε σε πολλά επίπεδα για την προστασία του περιβάλλοντος: την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, την καλλιέργεια τροφίμων που θα σέβονται το περιβάλλον και ανθρωπότητα με τις διαθέσιμες τεχνολογικές λύσεις, την πράσινη μετάβαση του Τουρισμού με τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στις μεταφορές. Στάθηκε, επιπλέον, στη συζήτηση που ακολούθησε, στο εξαιρετικό παράδειγμα της κυκλικής οικονομίας της Αστυπάλαιας που θα πρέπει να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη κλίμακα αλλά και στην στροφή της Formula 1 στην ηλεκτροκίνηση". 

"Κανείς μας δεν θα μπορέσει να σώσει τον κόσμο μόνος του. Και ίσως να μην μπορέσουμε να το κάνουμε ούτε και όλοι μαζί. Συλλογικά, όμως, μπορούμε να πετύχουμε ουσιαστική αλλαγή σε πολλά πεδία. Σε πεδία που είναι αρκετά σημαντικά ώστε να μεταμορφώσουν το μέλλον μας", ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα με το οποίο ο πρίγκιπας Αλβέρτος έκλεισε το διήμερο συνέδριο.

Πρίγκιπας Αλβέρτος | Η φωτογραφία από την επίσκεψή του στην Αθήνα
Πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό & Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος

Τον πρίγκιπα συνόδευσε στο πρόγραμμά του ο Επίτιμος Πρόξενος του Μονακό στην Ελλάδα, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, ενώ το Προξενείο ήταν εκ των υποστηρικτών του συνεδρίου.