Ο βασιλιάς Harald Ε' της Νορβηγίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ο 85χρονος μονάρχης τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Λίγο πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων ο βασιλιάς Harald Ε' της Νορβηγίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τα συμπτώματά του να υποδηλώνουν λοίμωξη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού, ο 85χρονος μονάρχης της Νορβηγίας μπήκε στο νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα, ενώ σήμερα η υγεία του βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. "Ο βασιλιάς διαγνώστηκε με λοίμωξη, η οποία θα αντιμετωπιστεί με ενδοφλέβια αντιβίωση, και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες", ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι. 

Τα νέα για την υγεία του έφτασαν λίγες ημέρες αφού ο βασιλιάς είχε δώσει το παρών σε αρκετές εκδηλώσεις, πραγματοποιώντας μία εμφάνιση στην προ-χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Όσλο, ενώ εγκαινίασε μία γραμμή τρένου που ένωνε το Όσλο με το Σκι μία ημέρα νωρίτερα. Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες ο Harald Ε' παρευρέθηκε στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε για την εκδήλωση των βραβείων Νόμπελ στο Grand Hotel του Όσλο, όπου φωτογραφήθηκε να χρησιμοποιεί δύο μπαστούνια για τη μετακίνησή του. Ο λόγος ήταν μία επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί πριν από λίγους μήνες και αφορούσε τα πόδια του. 

Ο βασιλιάς Harald Ε' της Νορβηγίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Ο βασιλιάς Harald είχε δώσει το παρών στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο βασιλιάς Harald, ο οποίος ανέλαβε το 1991 τον θρόνο, έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας στο παρελθόν. Πιο αναλυτικά, το 2003 ο μονάρχης είχε υποβληθεί σε επέμβαση για τον καρκίνο του προστάτη που είχε εμφανίσει, ενώ δύο χρόνια αργότερα εγχειρίστηκε για προβλήματα που διαγνώστηκαν στη βαλβίδα της καρδιάς. Μέσα στον χρόνο, όπως προαναφέρθηκε, είχε υποβληθεί σε επέμβαση στα πόδια του, στη συνέχεια είχε διαγνωστεί θετικός με κορονοϊό τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τον Αύγουστο είχε μεταφερθεί ξανά στο νοσοκομείο εξαιτίας λοίμωξης. 

Όλο τον καιρό που ο βασιλιάς αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του, ο γιος του και διάδοχός του, πρίγκιπας Haakon, έχει αναλάβει ορισμένα καθήκοντα για να ελαφρύνει το πρόγραμμα του πατέρα του, δίνοντας το παρών σε σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις στη θέση του. 

Διαβάστε Επίσης