Η Paulina Porizkova μάς υπενθυμίζει το πόσο απαραίτητο είναι να κάνουμε τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες

Το διάσημο μοντέλο νιώθει καλά με το να ξέρει ότι έκανε μία γυναίκα να χαμογελάσει με το σχόλιό της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεν υπάρχει πιο relevant λογαριασμός στα social media σχετικά με το πώς νιώθουν οι σύγχρονες γυναίκες άνω των 50 από το προφίλ της Paulina Porizkova στο Instagram. Το διάσημο μοντέλο των '90s έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τη φωνή της για καλό, με αποτέλεσμα να γίνει πηγή έμπνευσης για κάθε γυναίκα.

Κάθε της ανάρτηση αποτελεί την έναρξη μιας συζήτησης για το πώς οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους. Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram και το νέο της βιβλίο, η ίδια προσπαθεί να κάνει όλες τις υπόλοιπες "φίλες" της να αγαπήσουν τον εαυτό τους, δίνοντάς τους συμβουλές για το πώς να το κάνουν και με το να μοιράζεται προσωπικές της ιστορίες από το παρελθόν και το παρόν. 

Πρόσφατα, υπενθύμισε σε όλους μας τη σημασία του κομπλιμέντου και το πόσο ωραίο είναι να κάνεις μία γυναίκα να νιώθει όμορφα. Η καλλονή διηγήθηκε μία ιστορία, όπου συζητούσε με τις φίλες της το ποιες θεωρούν πως είναι οι υπερδυνάμεις τους. "Βρήκαμε τη δική σου υπερδύναμη, μου επεσήμαναν. Κάνεις τις υπόλοιπες γυναίκες να νιώθουν όμορφες. Είχα σοκαριστεί. Συχνά με κατηγορούσαν για το αντίθετο. Η εικόνα, μου έχουν πει, έκανε τις γυναίκες να νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους για δεκαετίες. Όμως, αυτό που οι φίλες μου μου έλεγαν ήταν πως η παρουσία μου τους έκανε να νιώθουν όμορφα", έγραψε στην ανάρτησή της. 

Παράλληλα, μοιράστηκε το παράπονό της ότι στην ίδια ποτέ κανείς δεν κάνει κομπλιμέντα, έχοντας στο μυαλό τους πως τα ακούει συνέχεια. "Όλοι πάντα πιστεύουν πως παίρνω συνέχεια κομπλιμέντα όλη τη μέρα. Έτσι οι φίλες μου και οι σύντροφοί μου, πιστεύοντας πως το ξέρω και το ακούω συνέχεια, σπάνια μου κάνουν. Καταλαβαίνω πώς είναι να σου λέει κάποιος πως είσαι όμορφη για εκείνον. Και το αντίθετο. Έτσι, φροντίζω να κάνω κομπλιμέντα σε άλλους. Είναι ρηχό; Είναι επιφανειακό; Μπορεί. Αλλά ποιος νοιάζεται όταν το αποτέλεσμα είναι ένα καλόκαρδο χαμόγελο και μία αναπήδηση στο βήμα. Κάθε γυναίκα είναι όμορφη με τον δικό της, μοναδικό τρόπο. Γιατί να μην το γιορτάζουμε;", κατέληξε με τον συλλογισμό της. Και έχει απόλυτο δίκιο!
 

Διαβάστε Επίσης