Lisa Marie Presley | H αβάσταχτη θλίψη της μετά την αυτοκτονία του γιου της και οι τελευταίες αναρτήσεις για την "αιώνια αγάπη τους"

Το άρθρο που είχε γράψει για το πένθος μετά τον θάνατο του Benjamin.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Lisa Marie Presley έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών μετά από καρδιακή ανακοπή, κλείνοντας ένα κεφάλαιο στις τραγικές ιστορίες των γυναικών της ζωής του διάσημου πατέρα της, Elvis Presley.

H Lisa Marie είχε δει τον πατέρα της για τελευταία φορά σε ηλικία 9 ετών. Η Priscilla την μεγάλωσε με τα  διδάγματα της Σαϊεντολογίας, όπως έκανε η ίδια και με τα παιδιά της, αφού ο πρώτος της σύζυγος, Danny Keough ήταν κι αυτός μέλος της Σαϊεντολογίας. Μετά το διαζύγιό της με τον Keough παντρεύτηκε με τον Michael Jakcson, ένας γάμος που κράτησε μόλις 20 μήνες. Αργότερα παντρεύτηκε τον Nicolas Cage με τον οποίο παρέμεινε παντρεμένη από το 2001 έως το 2004, ενώ ο τέταρτος γάμος της με τον Michael Lockwood επίσης δεν τέλειωσε καλά μετά από δέκα χρόνια.

Η Lisa Marie υπήρξε, όπως ο πατέρας της, εθισμένη σε αναλγητικά χάπια και οπιούχες ουσίες. Όπως είχε πει "ανάρρωνα από τη γέννα των παιδιών μου, Vivienne και Finley, όταν ο γιατρός μου συνταγογράφησε οπιούχα για τον πόνο. Χρειάστηκε μια συνταγή μόνο για να νιώσω ότι πρέπει να συνεχίσω να τα παίρνω” είχε πει.

Η ζωή της επιφύλασσε όμως κι άλλες δυσκολίες. Ο γιος της, Benjamin, αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 ετών το 2020 βυθίζοντας την οικογένεια κι εκείνη σε βαθιά θλίψη. Ένα πένθος που, όπως είχε γράψει με αφορμή την Ημέρα Πένθους, την κατέστρεψε, αλλά προσπάθησε να συνεχίσει για τις κόρες της, την Riley που απέκτησε με τον Keough, αλλά και τις 13χρονες δίδυμες, Finley Aaron Love και Harper Vivienne Anne που απέκτησε με τον Michael Lockwood.

Στο άρθρο της που είχε δημοσιευτεί στο People έγραφε "ο θάνατος είναι μέρος της ζωής είτε το θέλουμε είτε όχι. Και το ίδιο και το πένθος. Υπάρχουν πολλά να μάθουμε και να καταλάβουμε για αυτό το θέμα, κι αυτό είναι αυτό που έμαθα μέχρι τώρα: Το πρώτο είναι ότι το πένθος δεν φεύγει και δεν σταματά για χρόνια μετά την απώλεια. Το πένθος είναι κάτι που θα πρέπει να κουβαλάς την υπόλοιπη ζωή σου, αντίθετα με όσα θέλει η κουλτούρα μας να πιστεύουμε. Δεν το ξεπερνάς και δεν προχωράς”.

"Το πένθος είναι απίστευτα μοναχικό. Μπορεί οι άνθρωποι να έρχονται για να σου σταθούν μετά την απώλεια, αλλά μετά εξαφανίζονται και συνεχίζουν τις ζωές τους και περιμένουν κι από εσένα να κάνεις το ίδιο, ειδικά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό συμπεριλαμβάνει και την οικογένεια. Εάν είσαι τυχερός κάποιοι θα παραμείνουν σε επαφή μαζί σου μετά τον πρώτο μήνα”, είχε γράψει.

Η Lisa Marie πενθούσε μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι τελευταίες της αναρτήσεις στα social media πριν τον θάνατό της ήταν για τον γιο της. Σε ένα post της μοιράστηκε το άρθρο της για το πένθος, ενώ είχε μοιραστεί και μια φωτογραφία με το ασορτί τατουάζ που είχε κάνει εκείνη και ο γιος της, ένα κέλτικο σχέδιο που, όπως εξηγούσε, συμβολίζει "ότι είμαστε δεμένοι αιωνίως. Το είχαμε διαλέξει προσεχτικά για να εκφράζει την αιώνια αγάπη μας και τον δεσμό μας".

Διαβάστε Επίσης