Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό | H φιλία του με τον βασιλιά Κάρολο και η δήλωσή του για τη στέψη του

Ο πρίγκιπας του Μονακό περιγράφει τον Κάρολο ως τον πιο "υπομονετικό άνθρωπο".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο People αποκαλύπτοντας ότι μαζί με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Charlene, θα είναι ένας από τους καλεσμένους στη στέψη του βασιλιά Καρόλου την άνοιξη.

"Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια απίστευτη τελετή και πολύ συγκινητική. Έχουμε κρατήσει επαφή από τότε που έγινε βασιλιάς αλλά δεν του έχω μιλήσει προσωπικά από την κηδεία της βασίλισσας και έπειτα”, είπε ο πρίγκιπας.

Για την στέψη του Καρόλου στις 6 Μαΐου, είπε πως "είμαι σίγουρος πως θα προσθέσει τις δικές του προσωπικές πινελιές. Αλλά ποιες θα είναι αυτές δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρω”, ενώ πρόσθεσε πως "δεν ξέρω πόσες ακόμα στέψεις ενός Βρετανού μονάρχη θα δω στη ζωή μου, οπότε θα το εκμεταλλευτώ”.

Η φιλία του Αλβέρτου και του Καρόλου

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και ο βασιλιάς Κάρολος έχουν μια στενή φιλία όχι μόνο χάρη στους τίτλους τους και την ηλικία τους- έχουν μόνο 9 χρόνια διαφορά- αλλά και χάρη στο κοινό τους ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος. Μαζί έχουν συνεργαστεί σε αρκετά projects μέσω των φιλανθρωπικών οργανισμών τους. "Ο βασιλιάς παραμένει απασχολημένος και κυνηγά ακόμα αυτά τα ζητήματα. Για παράδειγμα, ξέρω ότι παρακολούθησε προσωπικά την εξέλιξη της διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή” είπε ο Αλβέρτος χαρακτηρίζοντας τον Κάρολο "πολύ υπομονετικό άνθρωπο".

"Συνεργαζόμαστε με το King's Trust σε μερικά projects που αφορούν σε πρωτοβουλίες για τους ωκεανούς και τα δάση και περιμένουμε να δούμε πως θα προσαρμόσει την κατάσταση με τις νέες του αρμοδιότητες ως βασιλιάς. Θα εξελιχθεί. Υπάρχει μια συζήτηση, επειδή δεν μπορεί να τα παρακολουθήσει όλα, να το αναλάβει κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας”, πρόσθεσε ο Αλβέρτος.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος χαρακτήρισε τον Κάρολο ως πρωτοπόρο στις πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος: "Είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους, ηγέτης, που δεσμεύεται για την προστασία του περιβάλλοντος. Ξεκίνησε τη δεκαετία του '80 και με πολλούς καινοτόμους τρόπους”. Όπως είπε "θαυμάζω τον αγώνα του σε πολλές μάχες. Για την βελτίωση της αρχιτεκτονικής, για τη βιωσιμότητα της ενέργειας, για την αποψίλωση των δασών και πολλά άλλα περιβαλλοντολογικά ζητήματα. Συχνά ανταλλάσσουμε απόψεις για αυτές τις ανησυχίες”.

Διαβάστε Επίσης