Πρίγκιπας Harry | Θα παραστεί στην τελετή στέψης του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου;

Παρά τα σχόλια του πρίγκιπα Harry για τη βασιλική οικογένεια, το Παλάτι δεν δίστασε να προσκαλέσει τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex στη στέψη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν ο βασιλιάς Κάρολος είναι έξαλλος με τα όσα έγραψε ο γιος του, πρίγκιπας Harry, στη νέα του αυτοβιογραφία, το γεγονός αυτό δεν είναι αρκετό για να τον αποκλείσει από την τελετή στέψης του. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle, είναι καλεσμένοι στη στέψη του βασιλιά Καρόλου, που θα λάβει χώρα στις αρχές του Μαΐου. Ωστόσο, οι Sussexes προς το παρόν δεν έχουν δώσει την απάντησή τους για το αν θα παραβρεθούν, με τον βασιλικό ιστορικό Hugo Vickers να μαντεύει πως ο πρίγκιπας Harry δεν θα δώσει το παρών στην τελετή στέψης του πατέρα του. 

Όπως δήλωσε ο Vickers στην Page Six, "ο Harry έκανε ξεκάθαρο πως έχει κάποιους συγκεκριμένους όρους πριν αποδεχθεί οποιαδήποτε πρόσκληση. Είναι πάντα πιθανή η συμφιλίωση αν και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να το κάνουν, όμως δεν νομίζω πως η πλευρά του Harry θα υποχωρήσει. Εκείνος δεν κάνει ποτέ λάθος για τίποτα, συνεπώς αυτό δεν είναι μια καλή αρχή".

Πιο αναλυτικά, ο πρίγκιπας Harry έχει κάνει σαφές πως για να υπάρξει κάποια συμφιλίωση θα χρειαστεί η οικογένειά του να ζητήσει συγγνώμη από τον ίδιο και τη σύζυγό του. "Ελπίζω ο Harry να μην έρθει, καθώς θα επισκιάσει την τελετή. Άλλωστε, γι' αυτό δεν προσκαλούν άλλους βασιλείς και βασίλισσες στην στέψη", είπε χαρακτηριστικά ο ιστορικός. Σε πρόσφατη συνέντευξη στην Telegraph, ο πρίγκιπας Harry παραδέχθηκε πως αυτό που ζητάει είναι μία συγγνώμη, κατηγορώντας την οικογένειά του πως του φέρονταν λες και ήταν παρανοϊκός. 

Σύμφωνα με τον Vickers, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας οφείλουν να πάρουν παράδειγμα από τη στάση της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία ήταν ειδική στη διπλωματία. "Η βασίλισσα ήταν εξαιρετική στο να μεσολαβεί σε όλη της ζωή, έχοντας χειριστεί το θέμα στην Ιαπωνία και τη Γερμανία. Ήταν διπλωμάτης σε παγκόσμιο αλλά και σε πιο προσωπικό επίπεδο", εξήγησε ο ιστορικός. Παρόλα αυτά, ο πρίγκιπας Harry αποκάλυψε πως θα ήθελε να συμφιλιωθεί με τον πατέρα του και τον αδερφό του, αρκεί φυσικά τα πράγματα να είναι διαφορετικά. 

Διαβάστε Επίσης