Πριγκίπισσα Μαργαρίτα | Η δηκτική αντίδρασή της όταν ο σύζυγός της της ζήτησε διαζύγιο

Η αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν γνωστή για τις καυστικές ατάκες της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ζωή της πριγκίπισσας Μαργαρίτας ήταν σίγουρα λαμπερή, ωστόσο ιδιωτικά υπήρχαν αρκετά σκοτεινά κομμάτια που την εμπόδιζαν να ζήσει ελεύθερα χαρούμενη. Ο γάμος της με τον David Armstrong-Jones το 1960 έμοιαζε να είναι το happy ending στην παραμυθένια ιστορία της, στην πραγματικότητα όμως η σχέση τους είχε πολλά προβλήματα, καταλήγοντας επίσημα στο διαζύγιο το 1978.

Και παρά το γεγονός πως το διαζύγιο βγήκε 18 χρόνια μετά τον γάμο τους, το ζευγάρι είχε χωρίσει αρκετά χρόνια πριν την επίσημη ανακοίνωση. Άλλωστε, όταν η σχέση της με τον κηπουρό Roddy Llewellyn βγήκε στη δημοσιότητα, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα δεν μπορούσε να αρνηθεί τον χωρισμό της από τον Jones το 1976.

Όταν, λοιπόν, λέγεται πως ο Λόρδος του Snowdon είχε καλέσει στο τηλέφωνο την πριγκίπισσα Μαργαρίτα για να τελειώσει ολοκληρωτικά τον γάμο τους το 1978, είχε μιλήσει με τον προσωπικό της γραμματέα, Λόρδο Nigel Napier, ο οποίος ήταν εκείνος που μετέφερε τα νέα στην αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η Μαργαρίτα είχε δεχθεί τα νέα, είχε πει στον Napier: "Σ' ευχαριστώ Nigel. Πιστεύω πως είναι τα καλύτερα νέα που μου έχεις δώσει ποτέ". 

Δεν ήταν τυχαίο που ο Τύπος την αποκαλούσε αντισυμβατική, αφού η αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ δεν μπορούσε να συγκριθεί με την τέλεια εικόνα της μονάρχη και πάντα απεικονιζόταν σαν το "μαύρο πρόβατο". Σε αυτό βοήθησε η αγάπη της για τα ακριβά κοσμήματα και η πολυτελής ζωή που έκανε, σε αντίθεση με τη βασίλισσα που παρουσιαζόταν πάντα ως πιο ολιγαρκής.

Διαβάστε Επίσης