Πριγκίπισσα Diana | Η ξεχασμένη επιστολή που αποδεικνύει πως έπασχε από το "σύνδρομο του απατεώνα"

Η ευγενική άρνηση της πριγκίπισσας του λαού σε επαγγελματική πρόταση που θα άφηνε ιστορία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν η Meghan Markle ήταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που είχε γίνει guest editor στη βρετανική έκδοση της Vogue, δεν ήταν η πρώτη (ή η μόνη) που της είχε γίνει πρόταση. Σύμφωνα με μία ξεχασμένη επιστολή, την οποία ξετρύπωσε η πρώην αρχισυντάκτρια του περιοδικού μόδας, Alexandra Shulman, με αποστολέα την πριγκίπισσα Diana, φαίνεται πως η ίδια πρόταση είχε γίνει στη μητέρα των Harry και William το 1996. 

Ειδικότερα, η Shulman ανέσυρε από τη μνήμη της την τρυφερή στιγμή, γράφοντας στη λεζάντα της φωτογραφίας που μοιράστηκε με τους followers της πως "είχα ξεχάσει τα πάντα για αυτή την πιο γοητευτική απόρριψη που ανακάλυψα σήμερα". Η εν λόγω φωτογραφία απεικόνιζε μία επιστολή που είχε στείλει η ίδια η πριγκίπισσα Diana, με την οποία αρνιόταν να γίνει guest-editor στο χριστουγεννιάτικο τεύχος.

Πιο αναλυτικά, η επιστολή από το Παλάτι του Κένσινγκτον, που εστάλη λίγους μήνες πριν από το τραγικό δυστύχημα της πριγκίπισσας, έγραφε: "Αγαπητή Alexandra, σ' ευχαριστώ τόσο πολύ που με κάλεσες να αναλάβω τη θέση του guest editor της χριστουγεννιάτικης έκδοσης της βρετανικής Vogue. Είμαι απόλυτα συγκινημένη που μου το ζητήσατε όμως όπως ξέρω δεν θα μπορούσα να συναγωνιστώ την αριστοτεχνία σου σε αυτή τη δουλειά που πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο (για όλους) αν αρνηθώ. Σ' ευχαριστώ και πάλι για αυτό που πρέπει να ήταν μια πολύ γενναία απόφαση να με προσκαλέσεις".

Μιλώντας στη Daily Mail, η Shulman παραδέχθηκε πως ήταν απογοητευμένη που η Diana δεν δέχθηκε την προσφορά της, καθώς πίστευε πως πραγματικά θα είχαν δημιουργήσει μαζί κάτι φανταστικό. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια στην ανάρτηση της πρώην αρχισυντάκτριας της βρετανικής Vogue υπογράμμιζαν την ευγένεια της πριγκίπισσας του λαού, με τη φίλη της Diana και σεναριογράφο, Jemima Goldsmith, να αναφέρει πως "τόσο γοητευτικό. Είχε τους καλύτερους τρόπους - τον αριθμό επιστολών που θα έπρεπε να γράφει", ενώ κάποιος άλλος σημείωσε πως ακόμα και οι πριγκίπισσες πάσχουν από το σύνδρομο του απατεώνα. 

Όσο κι αν η Diana δεν έγινε ποτέ guest editor της βρετανικής Vogue, κάτι που πραγματοποίησε σχεδόν 26 χρόνια μετά η νύφη της, είχε εμφανιστεί σε εξώφυλλα του γνωστού περιοδικού 3 φορές. 

Διαβάστε Επίσης