"Έχω γονατίσει και ανυπομονώ για το διαζύγιο" | Οι προσωπικές επιστολές της Diana την περίοδο που έπαιρνε διαζύγιο με τον Κάρολο

Σε δημοπρασία οι προσωπικές επιστολές της πριγκίπισσας

HARPER'S BAZAAR TEAM

H πριγκίπισσα Diana είχε βιώσει πολύ δύσκολες στιγμές όταν έγινε γνωστό ότι χωρίζει με τον πρίγκιπα Κάρολο, αλλά και αργότερα όταν οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό τους, με τον βρετανικό Τύπο να της ασκεί έντονη κριτική και πίεση.

Η Diana συνήθιζε να γράφει τις σκέψεις της για το πώς ένιωθε εκείνη την περίοδο σε επιστολές που έστελνε στους φίλους της, Susie και Tarek Kassem, οι οποίοι τις κράτησαν μέχρι πρότινος που αποφάσισαν να της διαθέσουν για δημοπρασία.

Οι 32 επιστολές είναι γραμμένες στο επίσημο επιστολόχαρτα του Kensington Palace από το 1995 έως το 1996 και σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Lay’s Auctioneers αναμένεται να πωληθούν για 90 χιλιάδες βρετανικές λίρες, τα οποία θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όπως δήλωσε το ζευγάρι, ο λόγος που δίνουν τις επιστολές είναι "επειδή είναι μεγάλη ευθύνη η ιδιοκτησία τους” και δεν θέλουν να τις κληροδοτήσουν στα παιδιά τους. Φυσικά, οι επιστολές που θεώρησαν ότι είναι πιο προσωπικές και περιλαμβάνουν απόρρητες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν για δημοπρασία, ενώ οι 32 που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τη ζεστασιά και την αγάπη της Diana καθώς και τον χαριτωμένο και ευχάριστο τρόπο που είχε στην επικοινωνία.

Σε μια από τις επιστολές που είχε γράψει η Diana στις 28 Απριλίου 1996, αναφέρει ότι δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί μαζί με τους φίλους της στην όπερα καθώς "περνάω δύσκολα και η πίεση είναι σοβαρή και από όλες τις πλευρές. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσω το κεφάλι μου ψηλά και σήμερα έχω γονατίσει και λαχταράω να προχωρήσει το διαζύγιο καθώς το κόστος είναι φοβερό”.

Σε μια άλλη επιστολή, ευχαριστεί το ζευγάρι που την φιλοξένησε τα Χριστούγεννα: "Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που με καλέσατε σε μια οικογενειακή γιορτή, ειδικά που με κάνατε να νιώσω ως ένα μέλος της”, ενώ σε μια άλλη αναφέρει πως "δεν έχω κινητό τηλέφωνο και είναι δύσκολο να συζητήσω προσωπικά ζητήματα από εδώ καθώς τα τηλεφωνήματά μου καταγράφονται. Εάν ήξερα πριν ένα χρόνο τι θα βίωνα με αυτό το διαζύγιο δεν θα είχα συναινέσει ποτέ. Είναι απελπιστικό και άσχημο”.

Διαβάστε Επίσης