Πριγκίπισσα Diana | Πωλήθηκε πάνω από 600 χιλιάδες δολάρια το iconic μωβ φόρεμά της

Δόθηκε σε δημοπρασία ένα από τα αγαπημένα φορέματα της Diana.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στις αρχές του 1977, η πριγκίπισσα Diana αποφάσισε να κάνει μια δημοπρασία δίνοντας 79 από τα φορέματα με τα οποία είχε εμφανιστεί ως πριγκίπισσα της Ουαλίας με τα έσοδα να δίνονται στο AIDS Crisis Trust και στο Royal Marsden νοσοκομείο.

Ένα από τα φορέματα που είχε επιλέξει για τη δημοπρασία ήταν το αγαπημένο της μωβ, στράπλες φόρεμα με το οποίο είχε ποζάρει για ένα επίσημο πορτρέτο. Τότε είχε πωληθεί στα 24 χιλιάδες δολάρια και πρόσφατα δόθηκε ξανά σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's.

To φόρεμα που είχε σχεδιάσει ο Victor Edelstein σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμενόταν να πωληθεί από 80 έως 120 χιλιάδες δολάρια και τελικά κατάφερε να ξεπεράσει τα 600 χιλιάδες δολάρια. Με τιμή στα 604, 800 δολάρια, το φόρεμα άνηκε στην κολεξιόν του Βρετανού σχεδιαστή Victor Edelstein για το φθινόπωρο του 1989 και είναι φτιαγμένο από μετάξι και βελούδο και στο πίσω μέρος έχει τρία εντυπωσιακά κουμπιά.

Η Diana το είχε φορέσει στο επίσημο πορτρέτο που είχε επιμεληθεί ο τότε σύζυγος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Lord Snowdon, αλλά και σε μια φωτογράφιση που είχε κάνει με τον Mario Testino το 1997, λίγο πριν τον τραγικό της θάνατο σε τροχαίο στο Παρίσι.

Διαβάστε Επίσης