Καμίλα Πάρκερ | Η αλλαγή στον τίτλο της μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Η queen consort της Μεγάλης Βρετανίας ίσως αλλάξει τον τίτλο της μετά την τελετή στέψης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε τρεις μήνες, ο βασιλιάς Κάρολος θα στεφθεί και επίσημα μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας σε μια επίσημη τελετή στέψης στο Westminster Abbey, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ.

Η Πάρκερ απέκτησε τον τίτλο της queen consort, ένα τίτλο που δίνεται στις συζύγους των βρετανών βασιλιάδων, ενώ τον τίτλο της βασίλισσας έχουν μόνο οι γυναίκες που αναλαμβάνουν τον θρόνο μέσω της λίστας διαδοχής, όπως έγινε και στην περίπτωση της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πριν τον θάνατό της, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ανακοινώσει την επιθυμία της να γίνει η Καμίλα η νέα queen consort της Μεγάλης Βρετανίας, γράφοντας σε επίσημη ανακοινωσή της στα πλαίσια της 70ης επετείου της στον θρόνο πως "όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου Κάρολος θα γίνει βασιλιάς και ξέρω ότι θα δώσετε στη σύζυγό του Καμίλα την ίδια στήριξη που δώσατε και σε μένα. Είναι η ειλικρινής ευχή μου, όταν έρθει η στιγμή, να την αποκαλείτε Queen Consort όσο θα συνεχίζει τα βασιλικά της καθήκοντα”.

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, όμως, μετά την τελετή στέψης μπορεί η Καμίλα να αλλάξει τον τίτλο της. Όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της βασιλομήτωρ Ελισάβετ, της συζύγου του πατέρα της Ελισάβετ, βασιλιά Γεώργιου, η Καμίλα μπορεί να βγάλει το "consort” από τον τίτλο και να αποκαλείται απλά "βασίλισσα Καμίλα”.

Στην τελετή στέψης, εκτός από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το παρόν θα δώσει και η οικογένεια της Καμίλα Πάρκερ, ο γιος της, Tom Parker Bowles, και η κόρη της, Laura Lopes, που είχε αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο με τον Andrew Parker Bowles.

Διαβάστε Επίσης