"Με παρεξηγήσατε" | Η J.K. Rowling απαντά μετά από δύο χρόνια στις αντιδράσεις στα τρανσφοβικά σχόλια της

Η συγγραφέας των βιβλιών Harry Potter είχε δεχτεί αρνητική κριτική για τις δηλώσεις της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η συγγραφέας J.K. Rowling απάντησε δύο χρονιά μετά τον σάλο που είχε δημιουργεί εξαιτίας των τρανσφοβικών σχολίων της, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί ο κόσμος παρεξήγησε τις δηλώσεις της.

Η συγγραφέας των βιβλίων Harry Potter μίλησε σε podcast για τις αντιδράσεις, όπως φαίνεται στο trailer που κυκλοφόρησε πρόσφατα, εξηγώντας ότι οι δηλώσεις της παρεξηγήθηκαν: "Δεν ήθελα να εκνευρίσω κάποιον” λέει προσθέτοντας πως "εντούτοις δεν ένιωσα άβολα να κατέβω από το βάθρο μου”.

Η 57χρονη τόνισε πως "δεν θα μπορούσατε να με έχετε παρεξηγήσει πιο βαθιά” αναφερόμενη σε σχόλια στα social media που έλεγαν "κατέστρεψες την κληρονομιά σου” και "θα μπορούσες να είσαι αγαπητή για πάντα, αλλά επέλεξες να πεις αυτό”.

Η συγγραφέας θα μοιραστεί τις απόψεις της στο podcast που θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Φεβρουαρίου με οικοδέσποινα την Megan Phelps-Roper που μεγάλωσε σε εκκλησία του Kansas που είναι γνωστή πολέμια των δικαιωμάτων της LGBTQIA+ κοινότητας, αλλά αργότερα έφυγε γράφοντας το βιβλίο 'Unfollow' για την εμπειρία της.

Η Rowling θα εξηγήσει στη συνέντευξή της όσα συνέβησαν όταν το 2020 είχε δηλώσει ότι "η πραγματικότητα των γυναικών σβήνεται εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό”. Όπως είχε πει "γνωρίζω και αγαπώ trans ανθρώπους αλλά το να σβήνουμε την έννοια του φύλου απομακρύνει την ικανότητα πολλών να συζητήσουν αποτελεσματικά για τις ζωές τους” προσθέτοντας πως "δεν είναι μίσος να λες την αλήθεια”.

Η συγγραφέας είχε γράψει στο Twitter ότι οι προσδιορισμοί cisgender γυναίκες και trans γυναίκες σβήνει τις εμπειρίες της του "να είσαι γυναίκα” ενώ είχε αμφισβητήσει τη φράση "άνθρωποι με έμμηνο ρύση” λέγοντας πως "κάποτε υπήρχε λέξη για αυτούς τους ανθρώπους” αναφερόμενη στη λέξη 'γυναίκα'.

Διαβάστε Επίσης