X

H Kristen Stewart στο πλευρό των γυναικών του Ιράν | Η συμμετοχή της σε διαμαρτυρία στην Berlinale

Η Kristen Stewart στάθηκε στο πλευρό των Ιρανών κινηματογραφιστών και ηθοποιών.

"Είτε σας αρέσει είτε όχι, αυτό το Φεστιβάλ ειδικά, ιστορικά, μ' έναν θετικό τρόπο, είναι αντιδραστικό και πολιτικό", δήλωσε η Kristen Stewart στη εναρκτήρια συνέντευξη τύπου της Berlinale 2023. Η ηθοποιός, που συμμετέχει στο φημισμένο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, φρόντισε μάλιστα να κάνει σαφές τι εννοεί συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στα πλαίσια της διοργάνωσης οι ιρανικοί κινηματογραφιστές και ηθοποιοί. 

Διαβάστε Επίσης

Η διαμαρτυρία υπό το σύνθημα "Women, Life, Freedom" έλαβε χώρα στο κόκκινο χαλί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και είχε στο στόχαστρο της το καταπιεστικό καθεστώς του Ιράν και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών της χώρας, οι οποίες από τον Σεπτέμβριο του 2022, και με αφορμή τον θάνατο της 22χρονης Mahsa Amini που συνελήφθη από την αστυνομία ηθικής επειδή δεν φορούσε τη μαντήλα της και πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση, έχουν βγει στους δρόμους διεκδικώντας με σφοδρότητα τα δικαιώματά τους. Ο αγώνας των γυναικών του Ιράν έχει κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και έχει ξεσηκώσει ένα διεθνές κύμα συμπαράστασης. 

Η Stewart, λοιπόν, ήταν ανάμεσα σ' αυτούς που πήραν μέρος στη διαμαρτυρία του Σαββάτου μαζί με την Mariëtte Rissenbeck, διευθύντρια της Berlinale, και τον Carlo Chatrian, καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, αλλά και το μέλος την κριτικής επιτροπής την Αμερικανο- Ιρανή ηθοποιό Golshifteh Farahani, τη Γαλλο- Ιρανή ηθοποιό Zar Amir Ebrahimi και την Ιρανή σκηνοθέτη Sepideh Farsi.

Το στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία υπέρ των γυναικών του Ιράν και κατά του καταπιεστικού καθεστώτος, στη Berlinale: 

Διαβάστε Επίσης