Βασίλισσα Margrethe της Δανίας | Η ενημέρωση από το Παλάτι για την κατάσταση της υγείας της

Ύστερα από την εμφάνισή της στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η βασίλισσα της Δανίας υποβλήθηκε σε μία σοβαρή εγχείρηση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πριν από λίγες ημέρες, το Παλάτι της Δανίας εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει το κοινό για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Margrethe. Ειδικότερα, η βασίλισσα της Δανίας υποβλήθηκε σε εγχείρηση που αφορούσε την πλάτη της, χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Η 82χρονη βασίλισσα που πλέον θεωρείται η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης και η μοναδική γυναίκα μονάρχης στον κόσμο, έμεινε στο νοσοκομείο για περίπου μία εβδομάδα, λαμβάνοντας το εξιτήριο πριν από λίγες ημέρες. "Η Α.Μ. έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Rigshospitalet στην Κοπεγχάγη μετά από μία επιτυχημένη επέμβαση την προηγούμενη εβδομάδα. Η βασίλισσα μένει τώρα στα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ", ανέφερε η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως η ιατρική ομάδα που ανέλαβε το πρότζεκτ είναι χαρούμενη με την εξέλιξη. Ειδικότερα, σημειώθηκε πως η ανάρρωση θα πάρει αρκετούς μήνες, καθώς μην ξεχνάμε πως η εγχείρηση στην πλάτη δεν είναι μία απλή υπόθεση.

Στη θέση της και ως αντιβασιλέας ανέλαβε ο γιος της και διάδοχος, πρίγκιπας Frederik, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε περιοδεία με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Mary στην Ινδία. Όσο λοιπόν το πριγκιπικό ζευγάρι βρίσκεται στο εξωτερικό, την "αρχηγεία" του κράτους έχει αναλάβει η αδερφή της βασίλισσας Margrethe, η πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

Η βασίλισσα Margrethe πριν από λίγες εβδομάδες είχε ταξιδέψει στη χώρα μας για να δώσει το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και να στηρίξει την αδερφή της και σύζυγο του αποθανόντος, Άννα Μαρία. 

Διαβάστε Επίσης