Γιατί το FBI ανέκρινε τον Leonardo DiCaprio;

Η φερόμενη εμπλοκή του με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς παγκοσμίως.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τον γύρο του διαδικτύου πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες ρεπορτάζ του Bloomberg, στο οποίο παρουσιάζονται έγγραφα του FBI σχετικά με την εμπλοκή του Leonardo DiCaprio σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς παγκοσμίως. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο χολιγουντιανός αστέρες ανακρίθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες το 2018 ώστε να διαλευκανθεί η σχέση του με τον Μαλαισιανό φυγά Jho Low, ο οποίος κατηγορείται από τις διεθνείς αρχές για ξέπλυμα χρήματος ύψους άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας καταγωγής του.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του Bloomberg, τα οποία βρέθηκαν μόλις λίγες μέρες νωρίτερα στο στόχαστρο της δημοσιότητας, ο DiCaprio γνώρισε τον Low σε νυχτερινό κέντρο το 2010 και έκτοτε έγιναν φίλοι, συμφωνώντας μάλιστα να προχωρήσουν σε συνεργασίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μαλαισιανός φυγάς εκτός του ότι πλούτισε με πανάκριβα δώρα τον ηθοποιό, χρηματοδότησε την υποψήφια για Όσκαρ ταινία "The Wolf of Wall Street" στην οποία πρωταγωνίστησε ο "καλός" του φίλος. Μάλιστα, η σχέση τους είχε προχωρήσει σε σημείο γνωριμίας των δύο οικογενειών.

"Δουλεύαμε μαζί, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη κοινωνικότητα. Έτσι βλέπαμε ο ένας τον άλλον πιο πολύ για αυτό και υπήρχε τόσο μεγάλη αλληλεπίδραση" παραδέχτηκε ο 48χρονος σταρ τότε στις αρχές. Όταν βέβαια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Low από την Interpol το 2016, ο DiCaprio απομακρύνθηκε από κοντά του, παραδίδοντας μάλιστα κάθε δώρο που του είχε χαρίσει στις αρχές. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ηθοποιού, ο τελευταίος φαίνεται πως εξαπατήθηκε από τον επιχειρηματία καθώς δεν γνώριζε εξ ’αρχής από που προέρχονταν η περιουσία που του παρουσίασε.

Στο σκαμνί της ανάκρισης βρέθηκε επίσης η Kim Kardashian, ισχυριζόμενη σύμφωνα με τον Bloomberg, ότι έλαβε με τον τότε σύντροφό της Kris Humphries 100.000 δολάρια από τον Jho Low, ως δώρο για τον γάμο τους.

Διαβάστε Επίσης