Βασιλιάς Κάρολος | Η τρυφερή αφιέρωση στη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, με αφορμή την Ημέρα της Κοινοπολιτείας

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας έδωσαν το παρών στο Αββαείο του Westminster για τη λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Ημέρα της Κοινοπολιτείας αποτελεί μία πολύ σημαντική στιγμή για το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού την ημέρα αυτή γιορτάζονται οι 56 χώρες και έθνη που ανήκουν στην ένωση που άλλοτε υπενθύμιζε τη βρετανική κυριαρχία. Με τη λειτουργία να λαμβάνει χώρα συνήθως τη δεύτερη Δευτέρα του Μαρτίου, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο έδωσαν χθες το παρών στο Αββαείο του Westminster.

Βασιλιάς Κάρολος | Η τρυφερή αφιέρωση στη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, με αφορμή την Ημέρα της Κοινοπολιτείας

Πρόκειται για την πρώτη Ημέρα της Κοινοπολιτείας που ο βασιλιάς Κάρολος παρίσταται ως μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και ως αρχηγός της ένωσης. Μάλιστα, δίνοντας τον πρώτο του λόγο ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Κάρολος θεώρησε σωστό να αναφερθεί στη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είχε δουλέψει σκληρά για τον σκοπό. Στην ομιλία του, ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε πως: "η Ημέρα της Κοινοπολιτείας ήταν μια περίσταση μεγάλης περηφάνιας για την πολυαγαπημένη μου μητέρα, την εκλιπούσα βασίλισσα - μια φυλαγμένη δυνατότητα να γιορτάσει με την οικογένεια της κοινοπολιτείας, στην οποία αφιέρωσε τη μακρά και αξιοσημείωτη ζωή της. Διαδεχόμενος την Α.Μ. ως αρχηγός της Κοινοπολιτείας, λαμβάνω μεγάλη δύναμη από το παράδειγμά της, μαζί με όλα όσα έχω μάθει από τους καταπληκτικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην Κοινοπολιτεία μέσα στα τόσα χρόνια". Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε το πόσο τον εμπνέει αυτή η διαφορετικότητα που υπάρχει στην ένωση, που αποτελεί μία δύναμη καλού στον κόσμο.

Ο βασιλιάς Κάρολος εκφωνεί την ομιλία του την Ημέρα της Κοινοπολιτείας

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει τον λόγο την Ημέρα της Κοινοπολιτείας, αφού και την περσινή χρονιά η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, δεν είχε καταφέρει να παραστεί εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο podium και απευθύνεται στα Έθνη της Κοινοπολιτείας ως νέος μονάρχης. 

Όμως, δεν ήταν η τρυφερή αφιέρωση του βασιλιά Καρόλου ο μοναδικός φόρος τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, αφού και η σύζυγός του, Καμίλα, ήθελε να εκφράσει τον σεβασμό της προς τη μνήμη της εκλιπούσας μονάρχη. Ειδικότερα, η βασιλική σύζυγος επέλεξε να φορέσει μία καρφίτσα από διαμάντια και ζαφείρια που ανήκε στην προσωπική συλλογή της Ελισάβετ, μία συνήθεια που ακολουθεί συχνά και η Kate Middleton.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα

Το παρών στη λειτουργία έδωσαν και ο πρίγκιπας και η Kate Middleton, η οποία για ακόμη φορά συγκέντρωσε τα βλέμματα με το outfit της, αλλά και η πριγκίπισσα Άννα με τον σύζυγό της, Sir Timothy Laurence και ο πρίγκιπας Edward με τη σύζυγό του, Sophie. Μάλιστα, ο μικρότερος αδερφός του βασιλιά, πρόσφατα έλαβε ένα μεγάλο δώρο από τον μονάρχη με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του, που άλλαξε την ιεραρχία στη βασιλική οικογένεια.

Διαβάστε Επίσης