Βασιλιάς Κάρολος | Ο τίτλος που απαρνήθηκε για χάρη του αδερφού του, Edward, τιμώντας την επιθυμία της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο νέος μονάρχης ανακοίνωσε την απόφασή του την ημέρα των γενεθλίων του πρίγκιπα Edward.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν η βασίλισσα Ελισάβετ δεν βρίσκεται εν ζωή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να επηρεάζει τις αποφάσεις των παιδιών της και πόσω μάλλον του μεγαλύτερου γιου της, βασιλιά Καρόλου, που τη διαδέχθηκε στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πρόσφατη ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ απέδειξε ακριβώς αυτό, ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα διοικεί με τον ίδιο τρόπο με τη μητέρα του. 

Ειδικότερα, πριν από λίγο ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας στο Instagram ανήρτησε μία φωτογραφία του πρίγκιπα Edward, του μικρότερου αδερφού του νέου μονάρχη, με ευχές για την ημέρα των γενεθλίων του. Ο μικρότερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου έγινε σήμερα 59 ετών, με τον βασιλιά Κάρολο να του εύχεται χρόνια πολλά, χαρίζοντάς του έναν νέο τίτλο.

Μέχρι τώρα ο πρίγκιπας Edward διατηρούσε τον τίτλο του κόμη του Wessex, με τη μητέρα του και τον πατέρα του να έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, ο μικρότερος γιος τους να λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα Φιλίππου του δούκα του Εδιμβούργου. Αυτό λοιπόν ήταν το δώρο του μεγάλου αδερφού του και νέου μονάρχη, ο οποίος απαρνήθηκε τον τίτλο που κληρονόμησε ύστερα από τον θάνατο του πατέρα του το 2021 για να τον προσφέρει στον Edward. 

"Ευχόμαστε στον νέο δούκα του Εδιμβούργου χρόνια πολλά σήμερα. Ο βασιλιάς προσέδωσε το Δουκάτο του Εδιμβούργου στον αδερφό του, πρίγκιπα Edward, την ημέρα των 59ων γενεθλίων του", έγραφε η λεζάντα της ανάρτησης.

Παράλληλα, στην επίσημη ιστοσελίδα που πριν από λίγες ημέρες άλλαξε οι τίτλοι των παιδιών του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, ανακοινώθηκε και η αλλαγή του τίτλου του πρίγκιπα Edward, δίνοντας πληροφορίες για το έργο του και την προσφορά στην "ομάδα" της βασιλικής οικογένειας. 

Διαβάστε Επίσης