Είναι επίσημο! Η αλλαγή των τίτλων της Lilibet και του Archie στο site της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας

Το νέο στάτους των παιδιών της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry επιβεβαιώθηκε πριν από μία ημέρα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μόλις χθες επιβεβαιώθηκε ο νέος τίτλος των παιδιών της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry, στην ανακοίνωση για τη βάπτιση της μικρής Lilibet, στην οποία δεν παρευρέθηκαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, παρά την πρόσκληση που είχαν λάβει.

Πιο αναλυτικά, για πρώτη φορά η ανακοίνωση ανέφερε τη Lilibet ως πριγκίπισσα, υπονοώντας πως τα παιδιά των Sussexes άλλαξαν στάτους από τη στιγμή που ο παππούς τους, βασιλιάς Κάρολος, ανέλαβε τον βρετανικό θρόνο. Και παρά τις δηλώσεις που έκαναν εκπρόσωποι του ζευγαριού, η αλλαγή στο επίσημο site της βασιλικής οικογένειας επιβεβαίωσε πραγματικά το γεγονός. 

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς, στην κατηγορία όπου υπάρχει η σειρά διαδοχής, βλέπουμε πως ο Archie και η Lilibet παραμένουν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα μετά τον πατέρα τους, ωστόσο οι τίτλοι τους Master και Miss μετατράπηκαν σε πρίγκιπας και πριγκίπισσα του Sussex. 

Είναι επίσημο! Η αλλαγή των τίτλων της Lilibet και του Archie στο site της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας

Η αλλαγή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ύστερα από τη χθεσινή δήλωση εκπροσώπου των Sussex, ο οποίος υποστήριξε πως: "Οι τίτλοι των παιδιών αποτελούν πατρογονικό δικαίωμα από τη στιγμή που ο παππούς τους έγινε μονάρχης. Αυτό το ζήτημα έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό σε συμφωνία με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ". Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό πως ο βασιλιάς Κάρολος είχε δηλώσει στον Harry πως τα παιδιά του θα λάμβαναν πριγκιπικούς τίτλους ύστερα από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Στην ουσία, η κίνηση αυτή έδειξε πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει όλη την καλή θέληση οι σχέσεις να αποκατασταθούν. Όπως είχε δηλώσει πηγή από το κοντινό του περιβάλλον, παρά τα όσα έχουν ειπωθεί από τους Sussexes για τη βασιλική οικογένεια, ο νέος μονάρχης δεν υπήρχε περίπτωση να μπλοκάρει το δικαίωμα των εγγονών του, ούτε επιθυμούσε ποτέ να τους τιμωρήσει με αυτό τον τρόπο. Πρόσφατα, μάλιστα, επιβεβαιώθηκε πως το Παλάτι προσκάλεσε επίσημα τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle στην τελετή στέψη του βασιλιά Καρόλου, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το αν το ζευγάρι θα παρευρεθεί. 

Διαβάστε Επίσης