Πριγκίπισσα Άννα | Γιατί τα παιδιά της δεν έχουν βασιλικούς τίτλους

Πώς και η Zara Tindall και ο Peter Phillips δεν έχουν τίτλους ευγενείας, παρόλο που είναι εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από τη στιγμή που ο βασιλιάς Κάρολος έγινε ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτόματα τα εγγόνια του έλαβαν πριγκιπικούς τίτλους, ως παιδιά γιου μονάρχη με βάση έναν κανονισμό του 1917 από την εποχή του βασιλιά Γεωργίου Ε. Γι' αυτό άλλωστε, τα παιδιά των πρίγκιπα Harry και Meghan Markle άλλαξαν στάτους ύστερα από την ανάληψη του θρόνου από τον παππού τους. Ωστόσο, το ίδιο δεν συνέβη με τα παιδιά της πριγκίπισσας Άννας, της μοναχοκόρης της βασίλισσας Ελισάβετ, αν και ήταν εγγόνια μονάρχη.

Οι λόγοι ήταν δύο. Αρχικά, ο συγκεκριμένος κανονισμός που μετέτρεπε αυτόματα τα εγγόνια του μονάρχη σε πρίγκιπες και πριγκίπισσες αφορούσε μόνο εκείνα που προέρχονταν γιους του μονάρχη. Δηλαδή, στη βασιλική οικογένεια μόνο ο πατέρας μπορεί να κληροδοτήσει τον τίτλο στο παιδί του, όπως έκαναν τα αδέρφια της Άννας. Όμως, υπήρχε και ένας ακόμη λόγος που η Zara Tindall (Phillips) και ο αδερφός της, Peter, δεν έλαβαν τίτλους, παρότι ήταν τα πρώτα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Ειδικότερα, ο πατέρας τους, Mark Phillips, αρνήθηκε να λάβει τον τίτλο του κόμη στον γάμο του με την πριγκίπισσα Άννα, έτσι ώστε τα παιδιά τους να μην κληρονομούσαν τον εν λόγω τίτλο, μία απόφαση που πήραν από κοινού με την πρώην  σύζυγό του. "Νομίζω πως ο κόσμος πιστεύει πως υπάρχουν συνέπειες όταν έχεις τίτλο. Έτσι, νομίζω πως πιθανώς ήταν το σωστό πράγμα που κάναμε", είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο Vanity Fair το 2020. 

Και πράγματι, τα παιδιά της βασίλισσας Άννας έχουν περισσότερες ελευθερίες να σχεδιάσουν τις ζωές τους όπως έχουν ονειρευτεί, χωρίς να έχουν την πίεση του "στέμματος" στις πλάτες τους. Άλλωστε, λαμβάνουν μέρος στις περισσότερες σημαντικές εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας, ακόμα κι αν δεν έχουν τίτλους και δεν θεωρούνται εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Διαβάστε Επίσης