Ο Calvin Klein μιλάει 43 χρόνια μετά για την "iconic" συνεργασία του με τη Brooke Shields

Ο 80χρονος σχεδιαστής αναφέρθηκε στη διάσημη καμπάνια Calvin Klein Jeans και στην πρώτη γνωριμία με την έφηβη ηθοποιό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Brooke Shields ήταν μόλις 15 ετών όταν λάνσαρε την καμπάνια Calvin Klein Jeans που την έκανε πασίγνωστη στο ευρύ κοινό, αφού φυσικά είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες "The Blue Lagoon" και "Pretty Baby". 43 χρόνια μετά τη συνάντησή της με τον σχεδιαστή, ο Calvin Klein έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν, μιλώντας στο περιοδικό People για αυτή τη συνεργασία. 

"Όταν γνωριστήκαμε, ήταν έφηβη, 2 χρόνια αφού είχε γυρίσει το Pretty Baby. Εμείς θέλαμε να λανσάρουμε τζιν και επιθυμούσαμε να πούμε κάτι καινούριο", θυμήθηκε ο 80χρονος σήμερα σχεδιαστής, υπογραμμίζοντας πως η Shields ήταν ό,τι έψαχναν. "Νέα, με αυτοπεποίθηση και ένα σύγχρονο πνεύμα", δήλωσε ο Klein, εξηγώντας πως η διαφήμιση και φυσικά η Brooke έγιναν iconic. "Ποιος δεν θυμάται; Θέλεις να μάθεις τι μπαίνει ανάμεσα σε εμένα και τα Calvins μου; Τίποτα", είπε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής, θυμίζοντας την ξεχωριστή ατάκα. 

Και παρά το γεγονός πως για τους άλλους ήταν μια σέξι ατάκα, για τη Shields δεν είχε το ίδιο νόημα, αν αναλογιστούμε και την ηλικία στην οποία βρισκόταν. "Δεν το σκέφτηκα λες και ήταν ότι δεν φορούσα εσώρουχο. Ένιωθα πως ήμασταν ένα κομμάτι μιας εμπνευσμένης καμπάνιας", δήλωσε η ηθοποιός. Αναμφίβολα, τα Calvin Jeans έγιναν το απόλυτο denim της εποχής, ωστόσο πολλές ήταν οι χώρες που τα είχαν απαγορεύσει ως αμφιλεγόμενα.

Από την άλλη, η Shields θυμάται το πόσο τρυφερός ήταν μαζί της ο σχεδιαστής, προσπαθώντας συνέχεια να την προστατεύει. "Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευγενικός. Τρυφερός, γλυκός, προστατευτικός", δήλωσε η ηθοποιός για τη συμπεριφορά του σχεδιαστή προς εκείνη. 

Διαβάστε Επίσης