Καμίλα | Η επίσημη πρόσκληση για τη στέψη του Καρόλου επιβεβαίωσε τον νέο της τίτλο

Η "κρυφή" ανακοίνωση που παρουσιάστηκε με τον πιο έξυπνο τρόπο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ανακοινώσει πως ήταν επιθυμία της η Καμίλα να λάβει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, είχε ξεκινήσει μία μεγάλη συζήτηση ανάμεσα σε εκείνους που συμφωνούσαν με την εξέλιξη και σε αυτούς που δεν ήθελαν να δουν ποτέ τη σύζυγο του Καρόλου με αυτό τον τίτλο. Μην ξεχνάμε πως οι φαν της πριγκίπισσας Diana - ανάμεσά τους και ο γιος της, πρίγκιπας Harry- το είδαν σαν προδοσία, από τη στιγμή που ο τίτλος αυτός ανήκε δικαιωματικά στην πριγκίπισσα του λαού.

Ωστόσο, η επίσημη πρόσκληση που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες, η οποία εστάλη στους 2.000 καλεσμένους του βασιλιά Καρόλου για την τελετή στέψης του αποκάλυψε τον τίτλο που πιθανώς η σύζυγός του να χρησιμοποιεί, ύστερα από το ιστορικό γεγονός. Ειδικότερα, η πρόσκληση ανέφερε την Καμίλα ως βασίλισσα Καμίλα και όχι ως βασιλική σύζυγο (Queen Consort) όπως την αποκαλούν επίσημα. Παράλληλα, σύμφωνα με το Tatler, άτομα από το προσωπικό του Παλατιού επιβεβαίωσαν πως αυτός θα είναι ο τίτλος που θα χρησιμοποιείται μετά τη στέψη, από τη στιγμή που είναι ταιριαστός, ως σύζυγος του βασιλιά. 

"Είχε λογική που αναφέρονταν στην Καμίλα ως βασιλική σύζυγο τους πρώτες μήνες της βασιλείας του βασιλιά Καρόλου, για να γίνεται διάκριση ανάμεσα σε εκείνη και τη βασίλισσα Ελισάβετ. Το 'βασίλισσα Καμίλα' είναι ο κατάλληλος τίτλος να τοποθετηθεί δίπλα στο 'βασιλιάς Κάρολος' στην πρόσκληση. Η στέψη είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε το 'βασίλισσα Καμίλα'. Όλες οι προηγούμενες σύζυγοι έμειναν γνωστές ως 'βασίλισσα' συν το πρώτο τους όνομα", δήλωσε πηγή. 


Το ότι ο τίτλος της Καμίλα έχει γίνει θέμα οφείλεται στο γεγονός ότι στον γάμο της με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο το 2005, είχε αποφασιστεί πως η ίδια δεν θα έπαιρνε τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, παρά θα παρέμενε πριγκιπική σύζυγος. Να σημειωθεί πως η Καμίλα ως σύζυγος του Καρόλου, είχε λάβει αυτόματα τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας - τον οποίο σήμερα χρησιμοποιεί η Kate Middleton, αφού ο William έλαβε τον εν λόγω τίτλο από τον πατέρα του. Όμως, επειδή ο τίτλος αυτός ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με την πριγκίπισσα Diana, η σύζυγος του Καρόλου δεν τον χρησιμοποίησε ποτέ. 

Διαβάστε Επίσης