Καμίλα Πάρκερ | Η μισητή "άλλη γυναίκα" που ανακηρύχθηκε βασιλική σύζυγος

Πώς η πρώην δούκισσα της Κορνουάλης κατάφερε από το "τρίτο πρόσωπο" να γίνει ο "βράχος" του νέου μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για την παράνομη σχέση της Καμίλα Πάρκερ και του Καρόλου και το τρίγωνο που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε εκείνους και την πριγκίπισσα Diana. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν ο τότε πρίγκιπας Κάρολος είχε λάβει την έγκριση του Παλατιού για να παντρευτεί την Καμίλα Σαντ, όπως έκανε αρκετές δεκαετίες μετά από εκείνον ο γιος του, πρίγκιπας William.

Ωστόσο, η σχέση αυτή που στην αρχή έμοιαζε με απαγορευμένη, ύστερα από τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana ήταν απλά απαγορευτική. Και όμως, με ευφυή τρικ και τεχνάσματα της ομάδας του Καρόλου, ο κόσμος άρχιζε να αλλάζει άποψη για το "τρίτο πρόσωπο" και την υπαίτια του χωρισμού του πρίγκιπα της Ουαλίας με τη σύζυγό του, η οποία σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του νέου μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου ως ο βράχος του και η βασίλισσά του.

Τα πρώτα χρόνια

Αν ο Κάρολος είχε καταφέρει να πείσει το Παλάτι για την επιλογή του και κατόρθωνε να παντρευτεί στην ώρα του την Καμίλα, ίσως τότε θα μιλούσαμε για το μεγαλύτερο royal love story όλων των εποχών. Ωστόσο, το γεγονός πως η πρώην δούκισσα της Κορνουάλης δεν κατείχε τίτλους αποτελούσε το εμπόδιο, που έκανε την πριγκίπισσα Diana να μοιάζει ως το κατάλληλο "άλλο μισό" του πρίγκιπα της Ουαλίας. Τουλάχιστον στα μάτια των άλλων. Βέβαια, η Καμίλα δεν ανήκε στον μέσο όρο των κοινών θνητών, αφού η μητέρα της ήταν κόρη του 3ου Baron Ascombe της βρετανικής αριστοκρατίας και ο πατέρας της ήταν πρώην στρατηγός. Μην ξεχνάμε επίσης πως η προ-γιαγιά της ήταν διάσημη Alice Keppel, η ερωμένη του βασιλιά Edward VII, του γιου της βασίλισσας Βικτώρια - με λίγα λόγια η ιστορία επαναλήφθηκε. Αναμφίβολα, όμως, ήταν δύσκολο να συναγωνιστεί με τη Lady Diana Spencer, η οποία ανήκε σε μία από τις παλαιότερες αριστοκρατικές δυναστείες της Βρετανίας. 

Παρόλα αυτά, η Καμίλα μεγάλωσε στο Ανατολικό Sussex και το Κεντρικό Λονδίνο και έζησε με αρκετά προνόμια. Είχε ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελβετία και το Παρίσι και της άρεσε να περνάει καλά. Τότε ήταν που ο δρόμος της συναντήθηκε με εκείνον του Καρόλου, ο οποίος ήταν 18 μήνες μικρότερός της. Ίσως ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, αφού είχαν τα ίδια ενδιαφέροντα και προτιμήσεις, με αποτέλεσμα να συνάψουν μία σχέση, η οποία συχνά φιγουράριζε στα περιοδικά. Και ενώ ο Κάρολος αργούσε να κάνει το επόμενο βήμα, η Καμίλα κουράστηκε να περιμένει και παντρεύτηκε τον στρατιωτικό Andrew Parker - Bowles, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. 

Περίπου 9 χρόνια αργότερα, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος αποφάσισε να καταλήξει σε νύφη, όπου η "τυχερή" δεν ήταν άλλη από τη Diana. Δεν θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να συνειδητοποιήσουν πως δεν ταιριάζουν και πως δεν γνωρίζονται καθόλου. Όμως, το αγκάθι στη σχέση τους ήταν πάντα η αφοσίωση που ο Κάρολος έδειχνε στην Καμίλα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η επανασύνδεσή τους έγινε λίγες ημέρες πριν τον γάμο του διαδόχου. 

Λίγο μετά θα χωρίσουν για να τα ξαναβρούν στα μέσα της δεκαετίας του '80, όπου ο Κάρολος το 1992 θα παραδεχθεί την παράλληλη σχέση με την Καμίλα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν η συνέντευξη της Diana, τα διαζύγια και το τραγικό δυστύχημα της πριγκίπισσας του λαού, μία εξέλιξη που θα μετατρέψει την Καμίλα στην απόλυτα διαβολογυναίκα. 

Η αλλαγή της εικόνας

Πήρε περίπου 10 χρόνια για να αποκατασταθεί η εικόνα της Καμίλα και πάνω από 20 για να την αποδεχθεί ο βρετανικός λαός ως τη βασιλική σύζυγο στο πλευρό του νέου βασιλιά. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η στοχευμένη και προσεκτικά σχεδιασμένη στρατηγική της ομάδας του πρίγκιπα Καρόλου, ώστε να μετατρέψουν τη σχέση να φαίνεται σεβαστή και κατάλληλη. Υπό αυτή τη λογική, οι δυο τους ξεκίνησαν τις κοινές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και σιγά-σιγά η Καμίλα άρχισε να συνοδεύει τον Κάρολο σε επίσημα δείπνα και συναντήσεις. Το 2000 ήταν η χρονιά που η βασίλισσα Ελισάβετ γνώρισε επίσημα τη σύντροφο του γιου του, ενώ μάλιστα εθεάθη με τη βασιλική οικογένεια στους εορτασμούς για το χρυσό ιωβηλαίο της βασίλισσας δύο χρόνια αργότερα. 

Εν τέλει το 2005 το ζευγάρι κατάφερε να παντρευτεί, παρά την άρνηση της εκκλησίας, που πραγματοποίησε για εκείνους μια τελετή, με τον γάμο να λαμβάνει χώρα στο δημαρχείο στην περιοχή του Windsor. 17 χρόνια μετά, ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο ήρεμος και πιο συμπαθής στο κοινό. Το ίδιο και η σύζυγός του. Παρά τα εμπόδια και τα δυσάρεστα γεγονότα, τελικά ο Κάρολος κατάφερε να κάνει αυτό που από πάντα επιθυμούσε. Να έχει στο πλευρό του τη βασίλισσά του, που δεν ήταν άλλη από την Καμίλα Παρκερ.

Διαβάστε Επίσης