Βασίλισσα Ελισάβετ | Η τελευταία επιθυμία του δούκα του Windsor που αρνήθηκε να πραγματοποιήσει

Ένα νέο ντοκιμαντέρ έριξε φως στην τελευταία συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ με τον θείο της, που του ράγισε την καρδιά

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ ίσως να μην γινόταν ποτέ η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, αν ο θείος της, δούκας του Windsor, Edward, δεν απαρνιόταν τον θρόνο για χάρη της αγαπημένης τους, Wallis Simpson. Ειδικότερα, ο Edward είχε βρεθεί στον βρετανικό θρόνο για λίγους μήνες, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να αποσυρθεί για να παντρευτεί τη γυναίκα που το Παλάτι δεν ενέκρινε. 

Βασίλισσα Ελισάβετ | Η τελευταία επιθυμία του δούκα του Windsor που αρνήθηκε να πραγματοποιήσει

Για χρόνια είχε "εξοστρακιστεί" στη Γαλλία, ύστερα από το σκάνδαλο που ξέσπασε για επαφές του με τους Ναζί, ωστόσο η βασίλισσα Ελισάβετ είχε συναντήσει τον θείο της, λίγες ημέρες πριν πεθάνει, αρνούμενη να πραγματοποιήσει την τελευταία του επιθυμία. Σύμφωνα με ένα νέο ντοκιμαντέρ, στο οποίο μίλησε η νοσοκόμα του δούκα του Windsor δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τελευταία συνάντηση της μονάρχη με τον θείο της, αποκαλύπτοντας το αίτημά του, το οποίο ωστόσο εκείνη δεν πραγματοποίησε. 

Όπως ανέφερε η Julie Alexander, ο πρώην βασιλιάς ζήτησε από την ανιψιά του να παραχωρήσει τον τίτλο της Α.Μ. στη σύζυγό του, δούκισσα του Windsor, κάτι που όμως η Ελισάβετ δεν ήθελε καν να συζητήσει. "Ήταν απίστευτα άρρωστος. Δεν θα ζύγιζε παραπάνω από 40 κιλά, δεν έτρωγε καθόλου. Ο δούκας ήταν πολύ ανήσυχος για την εμφάνισή του, όμως επέμενε να καθίσει στην καρέκλα, όχι στο κρεβάτι, να φορέσει τα ρούχα του και να κρύψει τα σωληνάκια", ανέφερε η Alexander, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. 

"Η βασίλισσα είπε όχι", θυμάται η νοσοκόμα, προσθέτοντας πως "είπε όχι, ακόμα και σε μία τόσο στενόχωρη ημέρα. Του ράγισε την καρδιά, νομίζω. Αυτό ήθελε, τον τίτλο για εκείνη. Το ότι δεν έλαβε τον τίτλο για τη σύζυγό του ήταν σαν ένα χαστούκι στο πρόσωπο". Ο δούκας του Windsor έφυγε από τη ζωή στις 28 Μαΐου του 1972 από καρκίνο του λάρυγγα, με την επίσκεψη της Ελισάβετ να λαμβάνει χώρα 10 ημέρες νωρίτερα στο σπίτι του στο Παρίσι.

Διαβάστε Επίσης