Μαργαρίτα της Δανίας | Η πρώτη δημόσια εμφάνιση με μπαστούνι δύο μήνες μετά το δύσκολο χειρουργείο

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας επιστρέφει στις υποχρεώσεις της στις 16 Απριλίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά από ένα δύσκολο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη πριν από δύο μήνες, η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση αποσπώντας τα θετικά σχόλια και την αγάπη του κόσμου που είχε τη χαρά να την αντικρίσει μετά από ένα σύντομο διάστημα απουσίας.

Μπορεί η 16η του Απρίλη να έχει οριστεί ως η επίσημη ημερομηνία επιστροφής στα καθήκοντα της, η Βασίλισσα Μαργαρίτα, όμως, πραγματοποίησε μία μικρή εμφάνιση στις πύλες του κάστρου της Fredensborg, δίπλα από τη λίμνη Esrum.

Στο βίντεο που μοιράστηκε η βασιλική οικογένεια της Δανίας, η βασίλισσα Μαργαρίτα καταφτάνει στην μπροστινή πόρτα του κάστρου κρατώντας ένα μπαστούνι, ειδικά σχεδιασμένο για να διευκολύνει τις κινήσεις της. Η ίδια δεν δίστασε να χαιρετήσει το πλήθος που βρισκόταν εκεί και με τον κόσμο να της εκφράζει την αγάπη και τον θαυμασμό του. 

"Στη λάμψη εκαντοντάδων φανών, η Αυτού Μεγαλειοτάτη, βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, χαιρετίστηκε με θέρμη πρόσφατα στο κάστρο του Fredensborg από τους κατοίκους της πόλης” αναφέρεται αρχικά στη λεζάντα της φωτογραφίας, ενώ το κείμενο ολοκληρώνεται με περιγράφοντας την παράδοση που οφείλουν κάθε χρόνο να ακολουθεί η βασιλική οικογένεια της Δανίας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία είναι η μακροβιότερη βασίλισσα της Ευρώπης και η μοναδική πλέον γυναίκα μονάρχης του κόσμου, πέρασε περισσότερο από μία εβδομάδα στο Rigshospitalet, ένα κορυφαίο νοσοκομείο στην Κοπεγχάγη, μετά τη δύσκολη θεραπεία για την πλάτη της, την οποία ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου. Σε προηγούμενη δήλωση, το παλάτι της Δανίας είχε ανακοινώσει ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας χρειάζεται να υποβληθεί σε μία μία "μακρά" διαδικασία αποκατάστασης. Παρά το γεγονός ότι η ανάκαμψή της "πηγαίνει καλά", η βασίλισσα δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει μια σειρά από προγραμματισμένες εμφανίσεις, καθώς δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να εξαντληθεί σωματικά και να καθυστερήσει την αποθεραπεία της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εξαιτίας του προβλήματος αυτού δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί ούτε στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου προτιμώντας να μην πραγματοποιήσει κανένα ταξίδι στο άμεσο μέλλον. 

Διαβάστε Επίσης