Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας | Μίλησε πρώτη φορά με τον γιο της, Joachim, ύστερα από την αφαίρεση των τίτλων των εγγονών της

Η μονάρχης της Δανίας πήρε μία απόφαση που προβλημάτισε την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεν είναι μόνο η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας που απασχολεί τα Μέσα, καθώς τον τελευταίο καιρό οι royals της Δανίας βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα. Ειδικότερα, η απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτας της Δανίας να αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους των εγγονών της, (των πριγκίπων Nikolai,  Henrik, Felix και πριγκίπισσας Athena) προβλημάτισε ιδιαίτερα τον πατέρα τους και μικρότερο γιο της μονάρχη. 

Πιο αναλυτικά, ο πρίγκιπας Joachim είχε δηλώσει τη δυσαρέσκειά του, αν και η μητέρα του πίστευε πως αυτό που έκανε, ήταν ό,τι καλύτερο για τα εγγόνια της. Είχε γίνει γνωστό πως μητέρα και γιος δεν είχαν μιλήσει, μέχρι τη στιγμή που ο Joachim ταξίδεψε από το Παρίσι στη Δανία για να συναντηθεί με τη μονάρχη. "Είναι αλήθεια πως η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Joachim μίλησαν μαζί στο Fredensborg. Όλοι συμφωνούν πως πρέπει να κοιτάξουν μπροστά, και όπως εξέφρασε η βασίλισσα, η ίδια και ο πρίγκιπας Joachim θέλουν να ηρεμήσουν την κατάσταση", δήλωσε εκπρόσωπος του Παλατιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάδοχος του θρόνου της Δανίας και αδερφός του πρίγκιπα Joachim, δεν ήταν παρών στη συζήτηση που έλαβε χώρα στην κατοικία της βασίλισσας για τους φθινοπωρινούς μήνες.

Φαίνεται πως η οικογένεια προσπαθεί να βρει μία μέση λύση, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ξαφνική ανακοίνωση της μονάρχη. Στην ουσία, ήταν γνωστή η επιθυμία της και η διαδικασία είχε ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο, ωστόσο η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε ό,τι αφορά τη βασιλική οικογένεια.

Γι' αυτό ύστερα από την απόφαση, η βασίλισσα Μαργαρίτα έβγαλε μία ανακοίνωση στην οποία παραδεχόταν πως "πήρα μια απόφαση ως βασίλισσα, μητέρα και γιαγιά , όμως ως μητέρα και γιαγιά υποτίμησα το σημείο στο οποίο επηρέασε τον μικρό μου γιο και την οικογένειά του. Αυτό κάνει μεγάλη εντύπωση και γι' αυτό λυπάμαι", προσθέτοντας πως "κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει πως τα παιδιά μου, οι νύφες μου και τα εγγόνια μου είναι η μεγάλη χαρά μου και η υπερηφάνεια μου. Τώρα ελπίζω πως σαν μία οικογένεια μπορούμε να βρούμε ηρεμία να ξεπεράσουμε την κατάσταση". 

Διαβάστε Επίσης