Βασίλισσα Ελισάβετ | Η τρυφερή ανάρτηση της βασιλικής οικογένειας με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων της μονάρχη

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 96 ετών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η 21η Απριλίου αποτελεί μία σημαντική ημερομηνία για τον βρετανικό λαό και τη σύγχρονη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού ήταν η ημέρα των γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ. Φέτος, η εκλιπούσα μονάρχης θα έκλεινε τα 97α γενέθλιά της, με τη βασιλική οικογένεια να την τιμάει στα social media. 

Ειδικότερα, ο επίσημος λογαριασμός της οικογένειας στο Instagram μοιράστηκε μία φωτογραφία της μακροβιότερης Βρετανίδας μονάρχη, την οποία συνόδευσε ένα κείμενο για την ιστορία της. "Σήμερα θυμόμαστε την απίστευτη ζωή και την κληρονομιά της Α.Μ. Βασίλισσας Ελισάβετ Β' την ημέρα που θα ήταν τα 97α γενέθλιά της. Όταν η Α.Μ. γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1926, η πριγκίπισσα Ελισάβετ και η οικογένειά της δεν περίμεναν ότι μία ημέρα θα γινόταν βασίλισσα. Μετά την παραίτηση του θείου της, βασιλιά Edward Η' το 1936, ο πατέρας της ανέβηκε στον θρόνο. Όταν ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' πέθανε τον Φεβρουάριο του 1952, η πριγκίπισσα Ελισάβετ έγινε η βασίλισσα Ελισάβετ Β' όταν ήταν μόνο 25 ετών. Η Α.Μ. κατέληξε να γίνει η μακροβιότερη Βρετανίδα μονάρχης - η μοναδική στην ιστορία που γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο", ανέφερε η λεζάντα.

Όπως καταλαβαίνουμε, η συγκεκριμένη ημέρα είναι γλυκόπικρη για τους Βρετανούς και την οικογένεια της εκλιπούσας βασίλισσας, που από τη μία λυπούνται για τον θάνατό της, αλλά από την άλλη τη θυμούνται με σεβασμό και θαυμασμό. Την περίοδο αυτή η βασιλική οικογένεια βρίσκεται εν μέσω προετοιμασιών, αφού σε λιγότερο από 2 εβδομάδες πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου. Ήδη οι προσκλήσεις στους 2000 καλεσμένους έχουν σταλεί, ενώ πρόσφατα επιβεβαιώθηκε η παρουσία του πρίγκιπα Harry, χωρίς τη σύζυγό του Meghan Markle, η οποία θα παραμείνει στην Καλιφόρνια με τα δύο παιδιά τους. 

Διαβάστε Επίσης