Ο απαγορευμένος έρωτας της Sophia Loren με τον Cary Grant

Όταν το 1957 η νεαρή Sophia Loren χόρευε φλαμένκο ως Juana μπροστά στον Cary Grant, κανείς δεν γνώριζε το επίμονο πάθος του για εκείνη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Sophia Costanza Brigida Villani Scicolone είδε το πρώτο φως της ζωής στην Κλινική Βασίλισσα Μαργαρίτα της Ρώμης με γονείς τους Ricardo Scicolone και Romilda Villani.

Οι γονείς της απέκτησαν και μια δεύτερη κόρη, τη Maria, το 1938. Ο Ricardo αρνήθηκε να παντρευτεί τη Romilda, αφήνοντάς την χωρίς υποστήριξη. Η μητέρα της ήταν καθηγήτρια πιάνου που φιλοδοξούσε να γίνει ηθοποιός, Η Romilda μαζί με τις δύο κόρες της, Sophia και Maria, επέστρεψαν στην πατρίδα της στο Ποτσουόλι  κοντά στη Νάπολη όπου και μεγάλωσαν μαζί με την αδερφή της με τη βοήθεια της γιαγιάς της Sophia.

Λίγα χρόνια αργότερα, σε ηλικία 14 ετών, η Sophia παίρνει μέρος σε διαγωνισμό ομορφιάς, όπου και αναδείχθηκε σε μία από τις πρώτες φιναλίστ, και γνωρίζει τον παραγωγό Κάρλο Πόντι, ο οποίος θα γινόταν πολύ αργότερα σύζυγός της.

Εκείνη την εποχή, ξεκινάει τα μαθήματα υποκριτικής, παίρνοντας έτσι και μικρούς ρόλους σε κάποιες ταινίες, και, υπό την καθοδήγηση του Πόντι, αλλάζει το όνομα της σε Sophia Loren.

Η καριέρα της ως ηθοποιός ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 16 χρονών και ακολούθησαν πολλοί ακόμα μικροί και δεύτεροι ρόλοι σε ιταλικές ταινίες, μέχρι που απέκτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της το 1954. Η ταινία "Ο Χρυσός της Νάπολης" ηταν ο ρόλος που καθιέρωσε την Sophia Loren ως το απόλυτο αστέρι της Ιταλικής βιομηχανίας.

Η θυελλώδης ερωτική ζωή

Η Ιταλίδα σταρ γνώρισε τον πρώτο της άντρα, Κάρλο Πόντι, το 1950, όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών και εκείνος 37.

"Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και για τους δυο μας. Γνωριστήκαμε σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς στη Ρώμη όταν ήμουν 16 ετών και εκείνος ήταν στην κριτική επιτροπή. Έτσι αρχίσαμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον, στην αρχή με φιλικό τρόπο, μετά έγινε σοβαρό όταν ήμουν 19 ετών… Αγαπηθήκαμε αληθινά", είπε στο Sydney Morning Herald το 2019.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο womantoc.gr