"Δεν είσαι η βασίλισσα" | Η ένταση ανάμεσα στην πριγκίπισσα Άννα και τη βασίλισσα Καμίλα

Η λογομαχία ανάμεσα στις δύο royals στο δείπνο που δόθηκε πριν τη στέψη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αρκετοί Βρετανοί δεν συμφώνησαν απόλυτα με τον νέο τίτλο της βασίλισσας Καμίλα, η οποία μετά τη στέψη του συζύγου της, βασιλιά Καρόλου, στέφθηκε επίσης, αφήνοντας πίσω της τον τίτλο της βασιλικής συζύγου. Ανάμεσα σε εκείνους που δεν είδαν θετικά αυτή την αλλαγή φαίνεται να τάσσεται και η πριγκίπισσα Άννα, η οποία σύμφωνα με τον σχεδιαστή μόδας, David Emanuel, που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την πριγκίπισσα Diana, απευθύνθηκε στην Καμίλα, εκφράζοντας τη σκληρή άποψή της. 

Πιο αναλυτικά, ο Emanuel, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε δημιουργήσει το πριγκιπικό νυφικό της πριγκίπισσας του λαού, εμφανίστηκε στην εκπομπή GB News, όπου αναφέρθηκε σε μία φημολογούμενη ένταση ανάμεσα στην αδερφή του βασιλιά Καρόλου και τη σύζυγό του. Ειδικότερα, ο σχεδιαστής δήλωσε πως ο νέος τίτλος της Καμίλα είναι φορτισμένος και αρκετοί είναι εκείνοι που δεν χάρηκαν με την εξέλιξη. Μάλιστα, ο Emanuel εκμυστηρεύτηκε τη σχετική ιστορία με τη λογομαχία ανάμεσα στις δύο royals, που δείχνουν την αντίθεση της Άννας προς την απόφαση του αδερφού της. "Άκουσα πως έγινε ένα δείπνο με αφορμή τη στέψη, όπου φυσικά ήταν παρόντες ο βασιλιάς και η Καμίλα και η βασιλική πριγκίπισσα είπε: "Δεν είσαι η βασίλισσα, είσαι η βασιλική σύζυγος". 

Στην ουσία, η Άννα, όπως και ο Emanuel είχαν μείνει στο αίτημα της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία αναγνώριζε την Καμίλα, σε μία από τις τελευταίες της δημόσιες ανακοινώσεις, ως βασιλική σύζυγο και όχι ως βασίλισσα. "Κατάλαβα από την Α.Μ. βασίλισσα Ελισάβετ πως είπε πως θα έπρεπε [η Καμίλα] να είναι βασιλική σύζυγος. Τώρα ξαφνικά θα γίνει βασίλισσα", δήλωσε ο σχεδιαστής. 

Η αλήθεια είναι πως η σχέση ανάμεσα στις δύο κυρίες ήταν πάντα περίεργη, δεδομένου ότι η πριγκίπισσα Άννα έβγαινε για περίπου 3 χρόνια με τον Andrew Parker Bowles, τον οποίο παντρεύτηκε αργότερα η Καμίλα. Σύμφωνα με το βιβλίο, "Camilla: From Outcast to Queen Consort", η Καμίλα έβρισκε την Άννα να έχει "μία παγερή και δύσκολη συμπεριφορά απέναντί της και κάπως εκνευριστική να την αντιμετωπίσεις". Ωστόσο, μέσα στα χρόνια οι σχέσεις τους βελτιώθηκαν, με την Άννα να αναγνωρίζει το έργο που η Καμίλα έχει προσφέρει στο κοινό εκ μέρους της βασιλικής οικογένειας. Όπως απέδειξε το δημοψήφισμα του YouGov σχετικά με το πώς ο κόσμος βλέπει την Καμίλα, το 48% είχε θετική στάση απέναντί της, ενώ το 39% είχε αρνητική άποψη για την ίδια, κατατάσσοντας τη στη λιγότερη αρεστή της βασιλικής οικογένειας.

Διαβάστε Επίσης