Βασίλισσα Ράνια | Τα αποθεωτικά της σχόλια για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Η βασίλισσα Ράνια περιγράφει όλα όσα έγιναν και βίωσε την τελετή στέψης που πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο του Westminster

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πολλοί οι καλεσμένοι, πολλά και τα εγκωμιαστικά σχόλια που γράφτηκαν για την μεγαλειώδη τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου. Στη λίστα με τους τελευταίους, προστίθενται και η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η οποία δήλωσε ότι η στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή περίσταση.

Η βασίλισσα της Ιορδανίας που παρακολούθησε την ιστορική τελετή στέψης στο Αβαείο του Westminster στο Λονδίνο το Σάββατο μαζί με τον σύζυγό της βασιλιά Αμπντάλα Β' της Ιορδανίας μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για το γεγονός δηλώνοντας ότι επρόκειτο για μία πραγματικά εντυπωσιακή τελετή. Η βασίλισσα Ράνια και ο βασιλιάς Αμπντάλα γνωρίζουν τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα εδώ και χρόνια, δίνοντας στη βασιλική οικογένεια μια μοναδική οπτική γωνία καθώς γράφτηκε ιστορία στην παγκόσμια σκηνή.

"Η τελετή ήταν όμορφη και αξέχαστη. Πέτυχε την τέλεια ισορροπία μεταξύ επισημότητας, θεάματος και πνευματικότητας. Οι πολλές διαφορετικές παραδόσεις και τελετουργίες που είδαμε ήταν μια υπενθύμιση του βαθύτατου σεβασμού της Βρετανίας για την ιστορία της και του δεσμού μεταξύ του βασιλιά Καρόλου Γ' και των Βρετανών ηγεμόνων των περασμένων αιώνων. Είναι αξιοθαύμαστο να βλέπεις πώς η βρετανική μοναρχία εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια και παρέμεινε μια σταθερή παρουσία για τη χώρα και το λαό της” δήλωσε, μεταξύ άλλων, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας λίγες μέρες μετά την τελετή στέψης που έμεινε στην ιστορία με χρυσά γράμματα και συμπλήρωσε: 

"Η στέψη ήταν, φυσικά, εμποτισμένη με στοιχεία παράδοση, αλλά εντυπωσιάστηκα πολύ από τον τρόπο με τον οποίο ο βασιλιάς Κάρολος έβαλε τη δική του σφραγίδα στα γεγονότα. Για παράδειγμα, ένιωσα πολύ καλά και φυσικά να βλέπω εκπροσώπους διαφορετικών θρησκειών να παίζουν ρόλο στην τελετή.  Αυτό ήταν πρωτοφανές στην ιστορία της Βρετανίας, αλλά έδειξε πόσο επικεντρωμένος είναι ο Μεγαλειότατος στη συμμετοχή και την συμπερίληψη”.

Διαβάστε Επίσης