"Θέλουμε τα παιδιά μας πίσω" | Το "ξέσπασμα" της Kate Winslet για την αρνητική πλευρά των social media

Η συγκινημένη σταρ χρησιμοποίησε τον ευχαριστήριο λόγο της στα τηλεοπτικά BAFTA για να υπογραμμίσει ένα σοβαρό πρόβλημα του σύγχρονου κόσμου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αν μπορούσε να κόψει το βραβείο της στα δύο θα το μοιραζόταν με την κόρη της, ηθοποιό Mia Threapleton, ανέφερε στον ευχαριστήριο λόγο της, η Kate Winslet, κερδίζοντας το BAFTA Α' γυναικείου ρόλου στα βρετανικά τηλεοπτικά βραβεία  για την ερμηνεία της στην τηλεοπτική ταινία "I Am Ruth", που πρωταγωνίστησε μαζί της. 

Η ίδια ωστόσο άδραξε την ευκαιρία και χρησιμοποίησε τον ευχαριστήριο λόγο της για να υπογραμμίσει το σοβαρό ζήτημα των social media και γενικότερα του internet που "αρρωσταίνει" μέρα με τη μέρα τους νέους ανθρώπους. Μάλιστα, η ίδια δεν δίστασε να κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση και σε όσους έχουν την εξουσία στα χέρια τους να ποινικοποιήσουνπεριεχόμενα που στην ουσία είναι επικίνδυνα για τους ευάλωτους συναισθηματικά εφήβους. 

Η αφορμή δόθηκε από την ταινία που η Winslet πρωταγωνίστησε με την κόρη της, Mia Threapleton, που επικεντρώθηκε στη σχέση μιας μητέρας με την κόρη της, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας εξαιτίας του online κόσμου. "Το 'I Am Ruth' φτιάχτηκε για γονείς και τα παιδιά τους, για οικογένειες που νιώθουν πως κρατούνται αιχμάλωτες από τους κινδύνους του διαδικτυακού κόσμου, για γονείς που εύχονται να μπορούσαν να επικοινωνήσουν ακόμα με τους εφήβους τους, όμως που πλέον δεν μπορούν", δήλωσε, προσθέτοντας πως η ταινία αυτή είναι αφιερωμένη επίσης στους "νέους ανθρώπους που έχουν γίνει εθισμένοι στα social media και στις σκοτεινές τους πλευρές. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι η ζωή σας. Στους ανθρώπους με δύναμη και στους ανθρώπους που προσπαθούν να φέρουν την αλλαγή: σας παρακαλώ, ποινικοποιήστε το επικίνδυνο περιεχόμενο". 

"Θέλουμε τα παιδιά μας πίσω" | Το "ξέσπασμα" της Kate Winslet για την αρνητική πλευρά των social media

Η ίδια σημείωσε πως όλοι οι ο γονείς θέλουν τα παιδιά τους πίσω και πως "δεν θέλουμε να μένουμε ξύπνιοι, τρομοκρατημένοι από την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Και σε όλους τους νέους ανθρώπους που μπορεί να ακούν, που νιώθουν πως είναι εγκλωβισμένοι σε έναν ανθυγιεινό κόσμο: Σας παρακαλώ ζητήστε βοήθεια. Δεν υπάρχει ντροπή στο να παραδεχθείς πως χρειάζεσαι υποστήριξη. Θα είναι εκεί απλά ζήτησέ τη".

Η Kate Winslet έδωσε το παρών στην τελετή απονομής των τηλεοπτικών BAFTA με την κόρη της, που έλαβε χώρα στο Royal Festival Hall του Λονδίνο στις 14 Μαΐου. 

Δείτε το βίντεο: