X

Βασίλισσα Ελισάβετ | Το συγκινητικό αφιέρωμα και η διάκριση που απέσπασε στα Bafta TV Awards

Η "βράβευση" της βασίλισσας Ελισάβετ στα βρετανικά βραβεία, λίγους μήνες μετά τον θάνατο της, προκάλεσε ρίγος και συγκίνηση.

Μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ να έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 σε ηλικία 96 ετών, όμως, η παρακαταθήκη της στη βρετανική σκηνή συνεχίζει να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα και σήμερα. 

Το βράδυ της Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν τα BAFTA TV Awards, η γιορτή της βρετανικής τηλεόρασης. Ανάμεσα στις απονομές και τους ευχαριστήριους λόγους των νικητών, οι διοργανωτές παρουσίασαν ένα σύντομο αφιερωματικό βίντεο στη ζωή, το έργο και την παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ σε κινηματογραφικές ταινίες, σειρές και διαφημίσεις υψηλής αισθητικής ακόμα και αν οι τελευταίες αρκούνταν στην αναφορά του θρυλικού ονόματος τους. Το βίντεο, όπως ήταν φυσικό, απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους.

Εκτός, όμως, από το αφιέρωμα που ετοίμασαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, η βασίλισσα Ελισάβετ κατόρθωσε με έμμεσο τρόπο να αποσπάσει ένα από τα βασικά βραβεία της εντυπωσιακής βραδιάς. Η ανατρεπτική συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Paddington αρκουδάκι κέρδισε το βραβείο της πιο "αξιομνημόνευτης τηλεοπτικής στιγμής”. Το απροσδόκητο τσάι του αρκούδου Paddington με την εκλιπούσα βασίλισσα κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, ως μέρος των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο, εκτός από το κοινό κατάφερε να κερδίσει και την επιτροπή, η οποία έδωσε στους δημιουργούς το χαρακτηριστικό BAFTA αγαλματάκι.

"Το πρόσωπο που αξίζει περισσότερο αυτό το βραβείο δεν είναι πλέον μαζί μας, μπορούμε μόνο να το δεχτούμε εκ μέρους της και να πούμε "Σας ευχαριστώ, κυρία μου, για όλα. Τελικά, αυτό το τσάι ήταν άκρως απολαυστικό” ανέφεραν, μεταξύ άλλων, στον ευχαριστήριο λόγο τους οι δημιουργοί του τηλεοπτικού spot κάνοντας αρκετούς από το κοινό να συγκινηθούν. 

Διαβάστε Επίσης