Η Marion Cotillard για το #MeToo: "Βρέθηκα σε καταστάσεις που δεν θα έπρεπε"

Η Γαλλίδα ηθοποιός μίλησε για το παγκόσμιο κίνημα με αφορμή τη νέα της ταινία "Little Girl Blue".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Marion Cotillard δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το 76ο Φεστιβάλ των Καννών, προκειμένου να προωθήσει τη νέα της ταινία που πρόκειται για ένα δραματικό φιλμ με στοιχεία ντοκιμαντέρ της Mona Achache. Η κεντρική ιστορία του"Little Girl Blue", στο οποίο υποδύεται τη μητέρα της σκηνοθέτιδος, ήταν οικεία στην ηθοποιό, με αποτέλεσμα να μπορεί να αποδώσει το σωστό συναίσθημα.

"Μέσα από τη δύναμη της δημιουργίας ταινιών, η Achache φέρνει τη μητέρα της πίσω στη ζωή για να ανατρέξει στο ταξίδι της και να βρει το ποια πραγματικά ήταν", αναφέρει η περίληψη της ταινίας. Πέρα όμως από τη νέα της ταινία, η Cotillard αναφέρθηκε στο κίνημα του #MeToo, αποκαλύπτοντας πως η βιομηχανία έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της. 

"Είμαι ηθοποιός για πολύ καιρό. Έχω βρεθεί σε καταστάσεις που δεν θα έπρεπε να βρισκόμουν. Υπάρχουν ακόμη κάποιοι άρρωστοι άνδρες και γυναίκες μερικές φορές, που θα εκμεταλλευτούν την νιότη, που θα εκμεταλλευτούν το πάθος που έχουμε ως ηθοποιοί, το γεγονός πως εξαρτόμαστε από την επιθυμία των σκηνοθετών, των παραγωγών", εξήγησε. Σίγουρα, ο δρόμος είναι μακρύς όπως προβλέπει η ίδια μέχρι να πούμε πως πράγματι έχει συντελεστεί μια μεγάλη αλλαγή, όμως τουλάχιστον τα πράγματα φαίνεται πως πηγαίνουν μπροστά.

"Το να ξέρω πως σήμερα αυτές οι νέες ηθοποιοί ξέρουν πως αυτό δεν είναι σωστό, πως αν κάποιος τούς ζητήσει κάτι που δεν είναι άνετες να κάνουν, μπορούν να πουν όχι. Δεν το ήξερα αυτό όταν ήμουν νέα ηθοποιός, ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος", είπε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα ηθοποιός για το δικό της ξεκίνημα στην καριέρα της.

Διαβάστε Επίσης