Πρίγκιπας Harry | Η πρόσφατη καταδίωξη τού θύμισε το θανατηφόρο τροχαίο της μητέρας του, Diana

Αναμνήσεις από το παρελθόν φαίνεται ότι "ξύπνησε" η πρόσφατη καταδίωξή του από παπαράτσι στον πρίγκιπα Harry.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στις 16 Μαΐου, ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του Meghan Markle ενεπλάκησαν σε μία καταδίωξη με παπαράτσι που παραλίγο να καταλήξει σε ταραχώδη σύγκρουση. Το επικίνδυνο γεγονός θυμίζει εξαιρετικά αυτό που συνέβη στη μητέρα του Harry, την πριγκίπισσα Diana, η οποία έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα το 1997, αφού κυνηγήθηκε από φωτογράφους στο Παρίσι. Ο Harry φέρεται να σκέφτεται τους παραλληλισμούς από τότε και μια πηγή δήλωσε στο People ότι το ζευγάρι είναι "ταραγμένο" μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των "Times", o Δούκας του Sussex εκμυστηρεύτηκε σε φίλους του ότι η εμπειρία αυτή ήταν η "πιο κοντινή που έχει νιώσει ποτέ” για να καταλάβει τι συνέβη την τραγική νύχτα που πέθανε η μητέρα του. Η αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, στο οποίο ενεπλάκησαν και φωτογράφοι που καταδίωκαν το όχημά της, όταν ο Harry ήταν μόλις 12 ετών.

"Ήταν μια ανησυχητική κατάσταση που τους τάραξε, αλλά χαίρονται που όλοι είναι καλά", δηλώνει η πηγή στο περιοδικό People. Υπενθυμίζεται ότι φωτογράφοι προσπάθησαν να καταδιώξουν τον Harry και τη Meghan αφού τους είδαν να φεύγουν από τα βραβεία "Women of Vision Awards" του Ms Foundation, προκειμένου να βρουν πού έμεναν κατά την επίσκεψή τους στη Νέα Υόρκη.

Στα απομνημονεύματά του "Spare”, ο πρίγκιπας Harry διηγείται ότι πέρασε από το ίδιο τούνελ όπου συνέβη το τροχαίο ατύχημα της πριγκίπισσας Νταϊάνα μια δεκαετία αργότερα, σε μια προσπάθεια να βρει ένα τέλος. Ο θρήνος για την τραγική απώλεια της μητέρας του σε νεαρή ηλικία ήταν ένα βασικό θέμα σε όλο το βιβλίο, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.