Η Julia Louis-Dreyfus εξηγεί γιατί οι μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες δεν πρέπει να νιώθουν αόρατες

Η διάσημη ηθοποιός υπογραμμίζει την "τραγική κουλτούρα" που έχει επικρατήσει για τις γυναίκες όταν περάσουν μία συγκεκριμένη ηλικία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Julia Louis-Dreyfus θεωρεί τραγικό το γεγονός ότι το Hollywood δεν εμβαθύνει σε ενδιαφέρουσες ιστορίες για γυναίκες που έχουν περάσει την "επιτρεπόμενη" ηλικία, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια κουλτούρα στην οποία νιώθουν αόρατες. Μέσω των ταινιών που πρωταγωνιστεί και του νέου πρότζεκτ που ανέλαβε, το νέο της podcast στο οποίο εμφανίζονται πετυχημένες γυναίκες, επιθυμεί να κάνει όλες όσες την παρακολουθούν να νιώθουν δυνατές και πως ακούγονται. 

"Με ενδιαφέρουν ιστορίες που δεν είναι παράγωγες, που μοιάζουν φρέσκες, του είδους που μπορούν να ξεκινήσουν μία συζήτηση", εξήγησε η σταρ στο περιοδικό People, η οποία στη νέα της ταινία, "You Hurt My Feelings", υποδύεται μία συγγραφέα, η οποία ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της ενώ εκθείαζε το νέο της βιβλίο, στην πραγματικότητα το θεωρεί τραγικό.  "Αυτή η ταινία έχει να κάνει με τις ανθρώπινες σχέσεις και τη λεπτομέρεια αυτών και των ανθρώπινων συμπεριφορών. Μπαίνει για τα καλά στις συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων και είναι εκεί που μένω. Λατρεύω να το ανακαλύπτω αυτό ως ηθοποιός, το ίδιο κωμικά και δραματικά, έτσι είναι κάπως σαν το χαρούμενο μέρος μου", πρόσθεσε η ηθοποιός. 

Και πέρα από τις ταινίες που επιλέγει, μέσω των οποίων θέλει το γυναικείο κοινό να ταυτίζεται, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα podcast ονόματι "Wiser Than Me", στο οποίο έχει καλεσμένες μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, που έχουν να μοιραστούν ζουμερές ιστορίες και να δημιουργήσουν απίθανες συζητήσεις. Μέχρι τώρα στα επεισόδια έχει φιλοξενήσει τις Jane Fonda, Isabel Allende και Diane von Furstenberg. 

"Είδα αυτό το ντοκιμαντέρ στο HBO που λεγόταν Jane Fonda in Five Acts. Όσο το έβλεπα, σκεφτόμουν: Θεέ μου, δεν ακούμε ιστορίες από μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες. Δεν κάνουμε συχνά μια βαθιά βουτιά στις ζωές τους. Έζησαν, έχουν όλη αυτή την εμπειρία και γιατί δεν ακούμε από αυτές; Έτσι, σκέφτηκα πως θα ήταν συναρπαστικό να συγκεντρώσω μία λίστα με γυναίκες και να δω αν κάποιος ήθελε να καθίσει και να έχει μία ειλικρινή συζήτηση για τη ζωή. Είναι πραγματικά συναρπαστικό", είπε χαρακτηριστικά σχετικά με το νέο της πρότζεκτ. 

Στα 62 της η Louis-Dreyfus δεν νιώθει φτασμένη και πως είναι έτοιμη να κρεμάσει τα γάντια της, αλλά επιθυμεί να συνεχίσει, κατορθώντας ακόμα περισσότερα. "Περισσότερα, περισσότερα, περισσότερα. Το λατρεύω. Θέλω να έχω την υγεία  μου, να συνεχίζω να κάνω κουλ πρότζεκτ και να δημιουργώ νέους φίλους κατά τη διάρκεια", επεσήμανε η κωμικός. 

Διαβάστε Επίσης