Grace Kelly | Οι εγγονοί της "αντιγράφουν" το Crown και ετοιμάζουν ταινία για τους Grimaldi

Οι φιλοδοξίες των απογόνων της οικογένειας των Μονεγάσκων για την υστεροφημία του οίκου τους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ακόμα κι αν η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας δεν συμμετείχε στην παραγωγή της σειράς "The Crown" που σύντομα θα κυκλοφορήσει τον 6ο και τελευταίο κύκλο της εκπομπής, το σόου κατάφερε να αυξήσει τη δημοτικότητα των Βρετανών royals, των οποίων οι ιστορίες μεταφέρθηκαν στη μικρή οθόνη. Σκεπτόμενοι την ιστορία του οίκου των Grimaldi που παραμένει άγνωστη σε πολλούς, οι εγγονοί της Grace Kelly αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία ταινία και άλλα κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά πρότζεκτ που θα επικεντρωθούν στην πριγκιπική οικογένεια.

Ειδικότερα, οι γιοι της Καρολίνας του Ανόβερο, Andrea και Pierre Casiraghi, όσο και η σύζυγος του δεύτερου, Beatrice Borromeo, αποφάσισαν να αναλάβουν την παραγωγή με τη βοήθεια του Dimitri Rassam, του γνωστού παραγωγού ταινιών και συζύγου της Charlotte Casiraghi. "Νόμιζα πως γνώριζα την ιστορία όμως αποδεικνύεται ότι απλά είχα ξύσει την επιφάνεια. Για να το πω απλά, είναι επικό με κάθε τρόπο: οικογένεια, περιπέτεια, ίντριγκα", δήλωσε ο Rassam για το πρότζεκτ στο Variety, υπογραμμίζοντας πως η ιστορία θα επικεντρωθεί στη βάση του οίκου που ξεκινά 7 αιώνες πριν.

Grace Kelly | Οι εγγονοί της "αντιγράφουν" το Crown και ετοιμάζουν ταινία για τους Grimaldi
Ο Pierre Casiraghi και η Beatrice Borromeo

Πιο αναλυτικά, το πρώτο μέρος που θα είναι ταινία και θα έχει τον τίτλο "Part I  - The Rock", θα ακολουθήσει την πρώτη κατάκτηση του Μονακό από τους Grimaldi τον 13ο αιώνα. Για την ιστορία, η οικογένεια Grimaldi ιδρύθηκε από τον Grimaldo Canella έναν αιώνα πριν από την απόκτηση του κρατιδίου του Μονακό, τα μέλη της οποίας υποστήριζαν τον παπισμό. Ύστερα από διάφορες νίκες και ήττες μέσα στους αιώνες, οι Grimaldi αποτέλεσαν οι πρώτοι επίσημοι άρχοντες του Μονακό τον 15ο αιώνα, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τον πριγκιπικό τίτλο το 1659. Όπως αναφέρεται στο Tatler, κάθε πρίγκιπας του Μονακό που έχει υπάρξει στην ιστορία προέρχεται από την οικογένεια Grimaldi, με αποτέλεσμα ο οίκος να είναι ο μακροβιότερος που εξακολουθεί να βρίσκεται στον θρόνο στην Ευρώπη. 

Charlotte Casiraghi - Dimitri Rassam
H Charlotte Casiraghi και ο Dimitri Rassam

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την παραγωγή, από τη στιγμή που βρίσκεται η οικογένεια πίσω από αυτή, καταλαβαίνουμε πως θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους πιο καλά "κρυμμένους" θησαυρούς από τα αρχεία των Grimaldi. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε για το αν η ιστορία θα φτάσει μέχρι το σήμερα, ωστόσο υπάρχει φιλοδοξία για επόμενες ταινίες και σειρές. Σίγουρα, πάντως το ότι η οικογένεια των Μονεγάσκων έχει αναλάβει το πρότζεκτ έχει και τα αρνητικά του, δεδομένου ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως οι πιο ζουμερές ιστορίες δεν θα καταλήξουν στο τελικό υλικό.

Διαβάστε Επίσης