Πριγκίπισσα Βεατρίκη | Στον γάμο του πρίγκιπα Hussein με την εμβληματική τιάρα της μητέρας της, Sarah Ferguson

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η πριγκίπισσα Βεατρίκη φορά δημόσια την τιάρα που φτιάχτηκε για τον γάμο της μητέρας της με τον πρίγκιπα Andrew.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα της Sarah, δούκισσα της Υόρκης, φορώντας τη γαμήλια τιάρα της μητέρα της στη λαμπερή βραδινή δεξίωση για τον βασιλικό γάμο του πρίγκιπα διαδόχου Hussein της Ιορδανίας και της Rajwa Al Saif την 1η Ιουνίου

Η Βεατρίκη έλαμπε κυριολεκτικά με την τιάρα York (όπως ονομάζεται), την οποία ζήτησε να δημιουργηθεί η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ για την Sarah Ferguson πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Andrew το 1986. Σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από το βασιλικό κοσμηματοπωλείο Garrard, η τιάρα του York διαθέτει εντυπωσιακές λεπτομέρειες από φυλλώδεις διαμαντένιους κυλίνδρους, οι οποίοι διακόπτονται από στρογγυλά λευκά διαμάντια πριν ανυψωθούν σε μια κορυφή στο κέντρο και δημιουργήσουν την εμβληματική τιάρα που πλέον δεν έχει φορέσει μόνο η Sarah Ferguson, αλλά και η κόρη της

Πριγκίπισσα Βεατρίκη | Στον γάμο του πρίγκιπα Hussein με την εμβληματική τιάρα της μητέρας της, Sarah Ferguson
Sarah Ferguson

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που η τιάρα του Yprk φορέθηκε σε επίσημη εκδήλωση για πάνω από δύο δεκαετίες. Μια από τις τελευταίες εμφανίσεις της ήταν το 2001 στον Λευκό Χορό, πέντε χρόνια μετά το διαζύγιο της Fergie από τον πρίγκιπα Andrew το 1996, όταν τη συνδύασε με ένα κομψό μαύρο φόρεμα.

Η Βεατρίκη, η οποία συνοδευόταν από τον σύζυγό της Edoardo Mapelli Mozzi αξιοποίησε το συγκεκριμένο κόσμημα με αριστοτεχνικό τρόπο, καθώς αποδείχτηκε η τέλεια πινελιά στο ροζ διακοσμημένο σατέν-πικέ φόρεμα που επέλεξε για την εμφάνιση της στον γάμο του πρίγκιπα Hussein και της Rajwa Al Saif. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πριγκίπισσα, η οποία είναι προσωπική φίλη του πρίγκιπα διαδόχου Hussein, σπάνια φοράει τιάρες δημοσίως, καθώς συνήθως φοριούνται μόνο από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως τα κρατικά δείπνα, η ετήσια δεξίωση του διπλωματικού σώματος ή τα εγκαίνια του κοινοβουλίου. Η πριγκίπισσα δεν θα συμμετείχε σε αυτές τις εκδηλώσεις, καθώς δεν θεωρείται επί του παρόντος βασικό μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Διαβάστε Επίσης