Δεύτερη τελετή στέψης για τον βασιλιά Κάρολο | Όλες οι λεπτομέρειες για την εκδήλωση που ετοιμάζεται

Οι καλεσμένοι και τα πρόσωπα που θα τιμήσουν (ξανά) τον βασιλιά Κάρολο με την παρουσία τους.

Μπορεί η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου να... στέφθηκε με επιτυχία, όμως, ο νέος μονάρχης φαίνεται να είναι πρόθυμος να επαναλάβει τη διαδικασία πολύ σύντομα.

Την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι η στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα θα τιμηθεί με ειδικές πομπές και μια εκκλησιαστική λειτουργία στο Εδιμβούργο στις 5 Ιουλίου. Οι εορτασμοί ακολουθούν τη στέψη του ζευγαριού στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο στις 6 Μαΐου με μια σαφώς σκωτσέζικη χροιά. Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton - ή αλλιώς ο Δούκας και η Δούκισσα του Rothesay, όπως τους αποκαλούν στη Σκωτία, θα είναι επίσης παρόντες, κάτι που συνεπάγεται ότι η εκδήλωση αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του διεθνή Τύπου. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Βασιλικής Εβδομάδας της Σκωτίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το τελετουργικό θα ξεκινήσει με την παραλαβή των Τιμών της Σκωτίας. μιας ιστορικής σουίτας που περιλαμβάνει το στέμμα του βασιλιά της Σκωτίας Ιακώβου Ε΄, ένα σκήπτρο και ένα κρατικό σπαθί - από το Κάστρο του Εδιμβούργου. Οι τιμές θα ολοκληρωθούν με μια λαϊκή πομπή, "στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 100 άτομα που εκπροσωπούν πτυχές της σκωτσέζικης ζωής", όπως αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

Την πορεία θα συνοδεύουν το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας, το μοναδικό σκωτσέζικο πεζικό γραμμής του βρετανικού στρατού, και ο δεκανέας Cruachan IV - η αξιολάτρευτη μασκότ - πόνι Σέτλαντ της μονάδας!

Δεύτερη τελετή στέψης για τον βασιλιά Κάρολο | Όλες οι λεπτομέρειες για την εκδήλωση που ετοιμάζεται
Ο Cruachan IV σε προηγούμενη εμφάνισή του με την Meghan Markle και τον πρίγκιπα Harry

Ας ελπίσουμε ότι ο Cruachan IV θα συμπεριφερθεί καλά στην εκδήλωση. Το πόνι ήταν συχνά παρών για να υποδεχτεί τη βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο Balmoral στη Σκωτία για τις ετήσιες καλοκαιρινές της διακοπές, αλλά ήταν γνωστό ότι δημιουργούσε αναστάτωση γύρω από τη μονάρχη. Το 2018, το ακατάλληλο διάλειμμα του ζώου στο μπάνιο παραλίγο να επισκιάσει την άφιξη της βασίλισσας, ενώ το πόνι προσπάθησε να τσιμπήσει το μπουκέτο λουλουδιών της βασίλισσας Ελισάβετ κατά την επίσκεψή της στο κάστρο Στίρλινγκ το προηγούμενο έτος. Ευτυχώς, η βασίλισσα Ελισάβετ, λάτρης των αλόγων σε όλη της τη ζωή, γέλασε με τις ατυχείς στιγμές και οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν κανονικά. 

Διαβάστε Επίσης