Στην Αθήνα η Glenn Close

Το βίντεο που ανέβασε η επιτυχημένη ηθοποιός κατά τη διάρκεια της πτήσης της προς την ελληνική πρωτεύουσα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στην Αθήνα για το Συνέδριο Ψυχικής Υγείας που διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Glenn Close. Η διάσημη ηθοποιός είναι μία από τις προσκεκλημένες και ομιλήτριες του συνεδρίου, το οποίο φέρνει στη χώρα μας τον πρώην πρόεδρο των Η.Π.Α, Barack Obama, ο οποίος τη στιγμή που γράφεται το κείμενο αυτό ετοιμάζεται για την ομιλία του στην Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος” στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Μάλιστα, η επιτυχημένη ηθοποιός μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της μέσα από ένα βίντεο, το οποίο τράβηξε όσο βρισκόταν στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της πτήσης. "Πετάω για Αθήνα, όπου θα αφηγηθώ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την ιστορία της οικογένειάς μου” αναφέρει η Close μέσα από το αεροπλάνο, προτού μάς δείξει με το κινητό της τον χαριτωμένο συνεπιβάτη της, ο οποίος δεν είναι άλλος από το σκυλάκι της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η 76χρονη ηθοποιός έχει δημιουργήσει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση "Bring Change to Mind” με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας, τα οποία ταλαιπωρούν διαφορετικές γενιές της οικογένειάς της. Συγκεκριμένα, η αδερφή της Jessie Close διαγνώστηκε στα 50 χρόνια της με διπολική διαταραχή, ενώ ο ανιψιός της Calen Pick με σχιζοφρένεια, κάτι που της προσέφερε το απαραίτητο κίνητρο για να δημιουργήσει μαζί με την αδερφή της την εν λόγω μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Στην αρχή η αδερφή της, Jessie, συνιδρύτρια της οργάνωσης, πίστευε ότι έφταιγε αυτή για τα ψυχικά προβλήματα του γιου της, όπως είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της στο περιοδικό "People”, πεποίθηση που ακύρωσαν οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, οι οποίες φανέρωσαν γενετική προδιάθεση. 

Διαβάστε Επίσης