Πρίγκιπας Christian της Δανίας | Τι συμβαίνει με τη βασιλική επιχορήγηση που πρέπει να λάβει από το Παλάτι;

Σε ένα θρίλερ με πολλά ερωτηματικά εξελίσσεται η υποχρέωση της βασιλικής οικογένειας της Δανίας να προσφέρει ένα σημαντικό δώρο στον πρίγκιπα Christian μόλις ενηλικιωθεί.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Christian της Δανίας θα γίνει 18 ετών σε λίγους μήνες, αλλά δεν έχει δεχτεί ακόμη τη βασιλική επιχορήγηση, ένα δώρο που κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας λαμβάνει το έτος, στο οποίο ενηλικιώνεται. 

Τη Δευτέρα, το Παλάτι της Δανίας ανακοίνωσε ότι ο μελλοντικός βασιλιάς δεν θα λάβει την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούται βάσει του νόμου όταν γίνει 18 ετών τον Οκτώβριο. Αντ' αυτού, ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Frederik και της πριγκίπισσας Mary θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στις σπουδές του και το θέμα θα επανεξεταστεί όταν γίνει 21 ετών ή αν υπάρξει αλλαγή θρόνου. Η γιαγιά του Κρίστιαν, η βασίλισσα Μαργαρίτα, είναι επί του παρόντος η κυρίαρχος της Δανίας.

"Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο πρίγκιπας Christian γίνεται 18 ετών στις 15 Οκτωβρίου 2023", αναφέρουν αρχικά κύκλοι από το παλάτι σε δήλωση στο Instagram τη Δευτέρα. "Η κύρια προτεραιότητα του πρίγκιπα Christian το επόμενο έτος θα είναι η ολοκλήρωση της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του πρίγκιπα. Σε συνέχεια αυτού, το βασιλικό παλάτι θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα περαιτέρω μαθήματα νεολαίας και εκπαίδευσης του πρίγκιπα Christian, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή".

"Έτσι, έχει συμφωνηθεί με το γραφείο του πρωθυπουργού ότι θα αναζητηθεί υποστήριξη στο Folketing [Κοινοβούλιο της Δανίας] για έναν νόμο σχετικά με τις συντάξεις μόνο όταν ο πρίγκιπας γίνει 21 ετών ή κατά την πιθανή αλλαγή θρόνου, εάν αυτή λάβει χώρα πριν από αυτό", συνεχίζει η ενημέρωση από τον βασιλικό οίκο της Δανίας. "Μόνο μετά από αυτό αναμένεται ότι η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα θα συμμετέχει σε μεγαλύτερο βαθμό σε επίσημα πλαίσια. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το πού βρίσκεται ο πρίγκιπας σε αυτό το σημείο της εκπαίδευσής του. Μέχρι τότε, όπως και σήμερα, ο πρίγκιπας Christian θα συμμετέχει σε επίσημα πλαίσια μόνο σε περιορισμένο βαθμό".

Διαβάστε Επίσης