Βασίλισσα Ελισάβετ | Ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο έμαθε τη γέννηση του πρίγκιπα George

Η εκλιπούσα βασίλισσα έμαθε την γέννηση του πρώτου παιδιού του πρίγκιπα William και της Kate Middleton με έναν ανορθόδοξο τρόπο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όπως κάθε ειδικός του βασιλικού πρωτοκόλλου υποθέτει, η πριγκίπισσα Kate -τότε δούκισσα του Cambridge - έπρεπε να ακολουθήσει μερικούς πολύ ιδιαίτερους κανόνες όταν γέννησε τον διάδοχο του θρόνου, τον πρίγκιπα George, πριν από 10 χρόνια. Ένας από τους πιο σημαντικούς; Η βασίλισσα Ελισάβετ να είναι το πρώτο πρόσωπο που θα μάθαινε για τη γέννηση του παιδιού και, όπως αναφέρει η Daily Express, ήταν η πρώτη που το έμαθε με έναν κάπως αντισυμβατικό τρόπο. 

Το βασιλικό πρωτόκολλο υπαγορεύει ότι η μονάρχης πρέπει να είναι η πρώτη που θα ενημερωθεί μετά τη γέννηση ενός μελλοντικού διαδόχου, και η εκλιπούσα βασίλισσα έμαθε τα νέα μέσω ενός ειδικά κρυπτογραφημένου τηλεφώνου που πραγματοποίησε ο πρίγκιπας William τη στιγμή που η σύζυγός του, Kate Middleton έφερνε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Ο πρίγκιπας George γεννήθηκε στις 4:24 μ.μ. στην πτέρυγα Lindo του νοσοκομείου St. Mary's στο Λονδίνο, με βάρος 8 κιλά. Η είδηση του φύλου του ανακοινώθηκε μέσω ενός δημοτικού εκφωνητή και τα στατιστικά στοιχεία της γέννησής του τοποθετήθηκαν σε ένα καβαλέτο έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να σηματοδοτήσουν την ευτυχή περίσταση. 

Αλλά εκεί δεν τελείωσε η ανάμειξη της βασίλισσας Ελισάβετ στις πρώτες μέρες του George. Επειδή ο George είναι άμεσος διάδοχος του θρόνου, η βασίλισσα Ελισάβετ θα έπρεπε επίσης να δώσει τη βασιλική της έγκριση για το όνομά του, το οποίο δύο ημέρες αργότερα αποκαλύφθηκε ως πρίγκιπας George Alexander Louis.

"Μετά το τηλεφώνημα στην προγιαγιά του George, ο William θα έπρεπε να καλέσει κάποια από τα μέλη της οικογένειας Middleton για να τους ενημερώσει για τα ευχάριστα νέα", αναφέρει η Daily Express. "Αργότερα μέσα στην ημέρα, το κοινό ενημερώθηκε ότι ο τότε δούκας και η δούκισσα του Cambridge είχαν καλωσορίσει το πρώτο τους παιδί". 

Διαβάστε Επίσης