Βασιλιάς Κάρολος | Η παράδοση της Ελισάβετ που αναμένεται να συνεχίσει

Με αυτόν τον τρόπο ο βασιλιάς Κάρολος θα τιμήσει και τη μνήμη της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος θα περάσει την πρώτη του επέτειο από την άνοδο στον θρόνο στη Σκωτία. Ο 74χρονος Βρετανός μονάρχης, σύμφωνα με την Telegraph, "αναμένεται να βρίσκεται στις 8 Σεπτεμβρίου Κάστρο Μπαλμόραλ περιτριγυρισμένος από όσα άφησε πίσω της η Ελισάβετ στα αγαπημένα της Highlands". Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 και από εκείνη τη στιγμή ο γιος της έγινε ο νέος βασιλιάς. 

Ο βασιλιάς Κάρολος συνεχίζει την παράδοση

Περνώντας τη μέρα αυτή ιδιωτικά ο βασιλιάς Κάρολος δείχνει ότι ακολουθεί την παράδοση που καθιέρωσε η μητέρα του στη δική της επέτειο από την άνοδό της στον θρόνο. Η βασίλισσα Ελισάβετ περνούσε την 6η Φεβρουαρίου στο Sandringham, το μέρος όπου πέθανε ο πατέρας της βασιλιάς George το 1952. Περνούσε αυτή τη μέρα σε ησυχία και περισυλλογή, κάτι που φαίνεται πως θα δούμε να κάνει και ο Κάρολος.   

"Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι για τη βασίλισσα σηματοδοτεί την επέτειο από την ημέρα που πέθανε ο πατέρας της" είχε πει ο πρώην υπεύθυνος Τύπου της βασίλισσας, Dickie Arbiter στην Telegraph το 2017. "Έκανε πάντα ξεκάθαρο ότι η μεγάλη θητεία της στον θρόνο ήταν συνέπεια του πρώιμου θανάτου του πατέρα της και έτσι δεν ήταν μια ημέρα για γιορτή".

Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν συμμετείχαν στον τρόπο που είχε εκείνη επιλέξει περνάει τη μέρα αλλά για τον βασιλιά Κάρολο δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα επιλέξει να μείνει μόνος του. 

Ένας χρόνος από τον θάνατο της Ελισάβετ

Η επέτειος από τον θάνατο της μητέρας του και της ανόδου του στον θρόνο θα συμπέσουν με τις διακοπές του στη Σκωτία. Θα συνεχίσει μία ακόμη παράδοση της μητέρας του, που είναι τα καλοκαίρια στο Balmoral. Ωστόσο, θα κάνει την πρώτη του εξόρμηση στο Castle of Mey, που ανήκε στη μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ, πριν πάει στο Birkhall, την ιδιωτική του κατοικία στο Μπαλμόραλ, για να καταλήξει στο Κάστρο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα Highlands ο βασιλιάς Κάρολος θα δώσει το παρών στα Braemar Games, στις 2 Σεπτεμβρίου, φιλοξενώντας αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Διαβάστε Επίσης