Πριγκίπισσα Άννα | Ο σύζυγός της αναλαμβάνει ένα νέο σπουδαίο ρόλο

Η νέα θέση του Sir Timothy Laurence έχει ελληνική προϊστορία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας, Sir Timothy Laurence, αναλαμβάνει νέα καθήκοντα και αυτό μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει στο πρόσωπο της πριγκίπισσας. 

Ο απόστρατος αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού ανέλαβε έναν εντυπωσιακό νέο ρόλο ως προστάτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ναυτικής Διάσωσης (IMRF), του κορυφαίου οργανισμού στον κόσμο για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των θαλάσσιων δυνατοτήτων έρευνας και διάσωσης.

Η IMRF, η οποία ιδρύθηκε το 1924, εργάζεται σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να αποτρέψει την απώλεια ανθρώπινων ζωών στα παγκόσμια ύδατα. Της χορηγήθηκε μη κυβερνητικό συμβουλευτικό καθεστώς το 1985 και αργότερα καταχωρήθηκε ως ανεξάρτητο φιλανθρωπικό ίδρυμα το 2007.

Ο Sir Timothy ακολουθεί τα χνάρια του Sir Efthimios Mitropoulos, του επίτιμου γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα φέτος μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια στο ρόλο αυτό. Και, ναι, είναι Έλληνας, γεννημένος το 1939 στον Πειραιά

Στη νέα του θέση, ο Sir Timothy θα συμβάλει στην προώθηση του απίστευτου έργου του IMRF και των ναυτιλιακών οργανώσεων SAR σε όλο τον κόσμο. Μιλώντας για το νέο του εγχείρημα, δήλωσε: "Είναι τιμή μου να διοριστώ νέος προστάτης του IMRF και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τον οργανισμό, τα μέλη του και το προσωπικό SAR σε όλο τον κόσμο για να προωθήσουμε την υπόθεση της ασφάλειας στη θάλασσα".

 "Είμαι ευτυχής που ο Sir Tim Laurence αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας να γίνει ο νέος προστάτης του IMRF", δήλωσε με τη σειρά του ο διευθυντής του οργανισμού. 

Διαβάστε Επίσης